TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
O minte profundă - cultivarea înțelepciunii în viață de zi cu zi HE-DAL-OMPCNN-19-N-001
O minte profundă - cultivarea înțelepciunii în viață de zi cu zi
Vezi
galerie

O minte profundă - cultivarea înțelepciunii în viață de zi cu zi

de Dalai Lama

Titlu apărut în colecția Himalaya la Herald

Id: #259949

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Poate că principală diferență dintre budism și alte religii stă în înțelegerea identității noastre esențiale. De fapt, existența sufletului sau a sinelui – idee centrală în hinduism, iudaism, creștinism și islam – este negată în budism. Ba mai mult, credința într-un „sine” este considerată principală sursă a dificultăților din viață noastră. Cu toate acestea, o înțelegere adevărată a învățăturii budiste nu ne îndreaptă către o perspectivă asupra lumii cinică și plină de disperare, care oferă senzația că viață nu are niciun sens. Nicidecum. O înțelegere veritabilă conduce la o fericire autentică pentru individ și la cea mai mare compasiune pentru ceilalți.

În 2003 și în 2007, Dalai Lamă a fost invitat la New York pentru a ține o serie de prelegeri despre perspectivă esențială budista asupra irealității sinelui. O minte profundă este rezultatul acelor prelegeri și are rolul de a răspândi conștientizarea acestei doctrine esențiale și a utilității sale, cu scopul de a avea o viață încărcată de sens și fericită.

Pe lângă faptul că Dalai Lamă oferă o expunere completă a învățăturilor sale asupra acestor puncte filosofice cheie, el arată cititorilor cum să integreze aceste învățături în viață lor cu recomandări în vederea practicii individuale. Doar trăindu-le activ vom da acestor învățături posibilitatea să producă în noi o transformare autentică a percepției pe care o avem despre noi înșine și despre viață noastră.

O minte profundă este o sursă de înțelepciune pentru toți cei dedicați schimbării lumii prin dezvoltarea propriilor capacități spirituale, indiferent dacă sunt sau nu budiști.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Dalai Lama

Traducător: Marilena Constantinescu

Data apariției: martie 2019

ISBN: 978-973-111-731-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 160

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Herald

Teme: creștinism

 

Opinii editoriale

„Rădăcina nefericirii noastre o constituie concepția eronată pe care o avem, potrivit căreia posedăm un sine adevărat, care are substanță și este permanent. Însă budismul afirmă că există o cale de ieșire din această confuzie. Această constă în realizarea și dobândirea adevăratei noastre identități: cea care există dincolo de falsele noastre concepții legate de un șine individual și permanent.”

Dalai Lama, O minte profundă
Dalai Lama
Dalai Lama
Autor

Sanctitatea Sa Tenzin Gyatso, al XIV-lea Dalai Lama („Mare-Lama"), conducătorul...

vezi autor