TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Casa creștinului BI-COC-CCGPAC-16-N-001
Casa creștinului
Vezi
galerie

Casa creștinului

de Pr. Constantin Coman

Titlu apărut în colecția Carte Ortodoxă la Bizantină

Id: #372627

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În ciuda celor câteva decenii de ateism militant, românii au rămas creștini în majoritatea lor. Ne mărturisim credința noastră și vrem să o păstrăm și să o transmitem copiilor noștri, socotind-o ca pe o moștenire de mare preț în care ne punem nădejdea renașterii neamului nostru. Rădăcinile adânci ale credinței în sufletul românului și respectul față de tradițiile creștinești ale părinților l-au ajutat pe acesta să se țină legat de Biserica neamului său, fie și numai prin firele câtorva rânduieli importante  de care n-a putut nicicum să se despartă.


Nu știm dacă toți românii s-au mai rugat, au postit, au cinstit sărbătorile, dar știm că aproape toți, cu foarte rare excepții, și-au botezat copiii, s-au cununat în biserică, și-au înmormântat părinții și i-au pomenit după rânduiala creștinească. De multe ori toate acestea se făceau numai în virtutea tradiției. Această fidelitate față de tradiția și de credința moșilor și strămoșilor este o virtute incontestabilă a românilor și oricum lăudabilă.


Românii s-au îndepărtat de Biserică, au uitat și neglijat multe din rânduielile vieții creștinești, dar nu s-au lepădat de ea. Nu a fost puțin lucru. Slavă Domnului pentru toate! Cu timpul însă mulți dintre noi am pierdut sensul, rostul acestor lucruri, nu mai știm de ce se săvârșesc, când, cum, nu mai știm ce trebuie să facem când ni se naște un copil, când este cineva bolnav, când trebuie să botezăm, când trebuie să cununăm sau să ne cununăm, când trebuie să mergem la biserică.” - Extras din Prefață, semnată de autor

extinde
 

Detalii produs

Autor: Pr. Constantin Coman

Data apariției: aprilie 2016

Titlu original: Ghid practic al creștinului ortodox

ISBN: 973-97934-6-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 119

Limbă: Română

Dimensiuni: 12x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Bizantină

Teme: creștinism