TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Spitalul în mișcare. Schimbări organizaționale și condiții de muncă PO-MDG-SNMSOI-17-N-001
Spitalul în mișcare. Schimbări organizaționale și condiții de muncă
Vezi
galerie

Spitalul în mișcare. Schimbări organizaționale și condiții de muncă

de Mihai Dinu Gheorghiu, Frédéric Moatty

Titlu apărut în colecția Collegium la Polirom

Id: #249683

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Spitalul în mișcare. Schimbări organizaționale și condiții de muncă. Comandă acum cartea online scrisă de Mihai Dinu Gheorghiu și  Frédéric Moatty și apărută în colecția Collegium la editura Polirom.

Spitalul a făcut recent în Franța obiectul unor reforme succesive vizând aspecte economice, organizaționale și profesionale, cu scopul declarat de a controla cheltuielile și de a le adapta la evoluția cererii de îngrijiri medicale în contextul îmbătrânirii populației. După unii specialiști, aceste reforme întroduc legile pieței în domeniul sănătătii, spitalul „îmbolnăvindu-se de rentabilitate”. După alții, întrucât acoperirea cheltuielilor pentru sănătate devine tot mai problematică, menținerea accesului la îngrijiri și lupta contra inegalitătilor necesită creșterea eficienței spitalului. Volumul prezintă controversele legate de gestionarea spitalului în condițiile actuale și ridică problema costului reformelor asupra personalului în lipsă căruia sistemul de sănătate nu ar putea funcționa. Bazându-se pe studii statistice și pe propriile anchete în care au intervievat o mare diversitate de membri ai personalului spitalicesc, autorii oferă propria viziune asupra acestor reforme și a viitorului spitalului. 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Mihai Dinu Gheorghiu, Frédéric Moatty

Traducător: Carmen Pădurariu

Prefaţator: Vasile Cepoi

Data apariției: iulie 2017

ISBN: 978-973-46-5623-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 288

Limbă: Română

Dimensiuni: 16x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Opinii editoriale

 „Ne aflăm în față unei «cărti de învătătură» pentru toți cei interesați de modernizarea și eficientizarea asistenței medicale spitalicești, oferind o analiză critică a evoluției instituționale a spitalului, cea mai importantă componentă a asistenței medicale din orice sistem sanitar, atât prin complexitatea și nivelul științific și tehnic, cât și prin consumul de resurse. Cititorul avizat va descoperi unghiuri de vedere care pun în lumină mecanismele de finețe ale relațiilor interumane ce guvernează specificul vieții unei organizații atât de complexe cum este spitalul.” 

Vasile Cepoi)