TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Minunata lume nouă

Aldous Huxley
Romanul Minunata lume nouă a inspirat în 1998 o cunoscută ecranizare SF, avîndu-i în distribuție pe Peter Gallagher,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-6070-4
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat
Alte volume:

MAI MULTE DESPRE CARTE

Romanul Minunata lume nouă a inspirat în 1998 o cunoscută ecranizare SF, avîndu-i în distribuție pe Peter Gallagher, Leonard Nimoy și Tim Guinee.

 

Minunată lume nouă pornește de la ideea unei societăți distopice care, pentru a-și controla cetățenii, recurge la orice subterfugiu: de la transformarea rasei umane și manipularea ei genetică pînă la mascarea minciunii în adevăr absolut. Rezultatul este o combinație de realități totalitare și scene din cel mai pur SF, în care cărțile sînt arse și singura cultură acceptată se naște din preceptele unui conducător megaloman, în care apariția unei ediții din Operele complete ale lui Shakespeare poate duce la răsturnarea unui regim absurd, în care oamenii sînt concepuți în imense incubatoare, iar cei neatinși încă de morbul acestei „civilizații” sînt izolați în rezervații. 

Autor: Aldous Huxley
Traducător: Andrei Bantaş, Suzana Bantaş
Data apariției: martie 2016
Editura: Polirom
Titlu original: Brave New World
Pagini: 256
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură engleză, beletristică, science-fiction, distopie, umanitate, control, libertate, individ, soma, revoltă, tehnică, minciună, cărţi, genetică
  • Aldous Huxley Aldous Huxley - Autor
    Aldous Huxley (1894-1963) s-a nascut in orasul englez Godalming, comitatul Surrey, intr-o familie cu o indelungata traditie intelectuala. In 1908 si-a inceput studiile la Eton College, iar dupa o intrerupere de doi ani (pricinuita de o grava afectiune oculara) le-a...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Aldous Huxley, 1958
„În contextul anului 1948, romanul 1984 parea teribil de convingător. Dar, la urma urmei, tiranii sînt și ei muritori, iar vremurile se mai schimbă. Evenimentele recente din Rusia și noile cuceriri ale științei și tehnologiei i-au răpit cărții lui Orwell o parte din verosimilul ei înfiorător. Un război nuclear ar reduce fără îndoială prorocirile tuturor la o simplă glumă. Dar, presupunînd, pentru moment, că Marile Puteri și-ar înfrîna într-un fel sau altul dorința de a ne distruge, putem spune că acum Minunata lume nouă pare a avea mai multe șanse de a deveni realitate decît 1984.”
The New York Times Book Review
„E o experiență înfiorătoare să descoperi cît de multe dintre predicțiile satirice ale lui Huxley au devenit realitate într-o perioadă atît de scurtă.”

Opinia cititorilor