TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Delicii chinezești LE-LIX-DELICC-19-N-001
Delicii chinezești
Vezi
galerie

Delicii chinezești

de Li Xin

Id: #263050

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Delicii chinezești. Un periplu prin opt tradiții culinare ale Chinei

China este unul dintre locurile natale ale civilizație umane. Națiunea chineză și-a constituit o splendidă cultură, printr-o îndelungată creație și o practică asiduă. Bucătăria chinezească, în calitate de parte integrantă a culturii chineze, se poate mândri cu o istorie îndelungată și bogată. Gastronomia chineză, dimensiune valoroasă a moștenirii culturale chineze, este cunoscută în lumea întreagă, atât pentru talentele culinare speciale pe care le presupune și pentru aromele sale atât de diverse, cât și pentru efectele sale terapeutice. Pentru a dezvoltă și populariza cultură gastronomică tradițională chineză și pentru a-i ajută pe prietenii noștri străini să înțeleagă mai bine artă bucătăriei chinezești, autorul combină bucătăria tradițională chineză cu obiceiurile culinare malaieziene.

Cartea de față se împarte în trei părți, incluzând un rezumat al gastronomiei chinezești, și cuprinzând opt tipuri de bucătarii, cu texte detaliate și ilustrații atractive. Selecția preparatelor a avut în vedere atât materialele brute utilizate, cât și condimentele care dau gusturile. Datorită punerii în evidența a metodelor „bucatariei verzi” și a fezabilității acestora, cartea este potrivită pentru oricine care simte plăcerea de a găti.

Maestrul bucătar chinez Li Xin, Profesor Asociat și Vice-președinte al Școlii de Turism și Arte Culinare din cadrul Colegiului Economic din Zhejiang, a avut nevoie de doi ani pentru a scrie această carte. Cartea a fost tradusă în limbă engleză de către Domnul Xiong Yuan, Lector la Școală de Studii Internaționale din cadrul Colegiului Economic din Zhejiang. Cultură gastronomică, obiceiurile alimentare, tehnicile culinare, că și standardele cantitative prescrise în această carte au fost stabilite de către Dl. Yang Liu, Președinte al Asociației Mondiale a Gastronomiei Chineze, și de către Dl. He Yeke, Secretar General al Asociației Industriei Alimentare din Provincia Zhejiang, în urmă unor atente dezbateri profesionale.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Li Xin

Data apariției: ianuarie 2019

ISBN: 978-606-029-003-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 146

Limbă: Română

Dimensiuni: 20x25 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Libris Editorial