TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Prigoana plăcerilor. Edificarea unei erotici solare

Michel Onfray
Colecții/Serii: Eseu. Humanitas
Se poate merge mai departe decât a mers Nietzsche atunci când a acuzat creştinismul că a făcut din om o „bestie...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-50-3282-1
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

Prigoana plăcerilor. Edificarea unei erotici solare

MAI MULTE DESPRE CARTE

Se poate merge mai departe decât a mers Nietzsche atunci când a acuzat creştinismul că a făcut din om o „bestie ipocrită“, umplându-l de ură împotriva propriilor instincte vitale? Se pare că da. Michel Onfray, de altfel admirator declarat al lui Nietzsche, crede că există încă lucruri nespuse.
Ținta acestui iconoclast contemporan este de data aceasta sexualitatea, pe care două mii de ani de creştinism au reprimat-o şi desfigurat-o cu desăvârşire. Și nici nu s-ar fi putut altfel, de vreme ce religia Europei s-a construit pe trupul mutilat al lui Isus şi pe imperativul castităţii formulat de Pavel din Tars sau de Augustin din Hippona. Să ne mai mirăm că în modernitate acest teribil nihilism al cărnii a luat forma exceselor literare ale unor Sade sau Bataille?
Cum ne putem despovăra de relația negativă şi ipocrită pe care am ajuns să o avem cu trupul nostru? Michel Onfray propune o pedagogie a sexului inspirată de perspectiva solară a gândirii orientale, singura aptă să ne redea capitalul pierdut de vitalitate şi să ne scoată din cuşca păcatului perpetuu.

Autor: Michel Onfray
Traducător: Emanoil Marcu
Data apariției: 2012
Editura: Humanitas
Titlu original: Le souci des plaisirs. Construction d`uné erotique solaire
Pagini: 228
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
filosofie, eseistică, deconstrucţie, postmodernism, anticreştinism, sexualitate
  • Michel Onfray - Autor
    Michel Onfray (n. 1959), filosof si eseist, sustine cursuri la Universite Populaire din Caen, al carei fondator este. Dintre volumele publicate, amintim: Le ventre des philosophes. Critique de la raison dietetique (Grasset, 1989; trad. rom. Pantecele filosofilor. Critica ratiunii dietetice, Nemira, 2000); Cynismes. Portrait du philosophe en chien (Grasset, 1990); La Sculpture de Soi. La morale esthetique (Grasset, 1991, Prix Medicis); La Raison gourmande....
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus