TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Întemeierea metafizicii moravurilor

Immanuel Kant
Publicată inițial, în prima ediție în 1785, cu titlul Grundlegung zur Metaphysik der Sitten, este una dintre cele mai influente...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-587-248-6
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Publicată inițial, în prima ediție în 1785, cu titlul Grundlegung zur Metaphysik der Sitten, este una dintre cele mai influente creații din întreaga operă filosofică a lui Immanuel Kant și, totodată, un reper în istoria filosofiei universale.

Lucrarea filosofului german cuprinde o prefață, trei secțiuni – Trecerea de la cunoaşterea raţională comună a moravurilor la aceea filosofică, Trecerea de la înţelepciunea morală populară la metafizica moravurilor, Trecerea de la metafizica moravurilor la critica raţiunii pure practice – și o remarcă finală, precedate de nota traducătorului, Valentin Mureșan.

În prefață, Kant pledează pentru o metafizică a moravurilor și discută despre metodologia pe care a folosit-o. El pornește de la împărțirea filosofiei grecești în fizică, etică și logică. În prima secțiune, după cum și titlul sugerează, se face trecerea de la  forma cunoașterii comune privind moravurile la cea filosofică. El discută, printre altele, despre voința bună și datorie.  În secțiunea a doua se aprofundează problema imperativelor. În ultima secțiune, Kant discută despre voință, libertate. De fapt, cea de-a treia secțiune reprezintă punctul de pornire de la care Kant a dezvoltat Critica rațiunii practice, publicată în 1788.

Autor: Immanuel Kant
Traducător: Valentin Mureşan
Data apariției: mai 2014
Editura: All
Titlu original: Grundlegung zur Metaphysik der Sitten
Pagini: 120
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
filozofie germană, filozofie morală, metafizică
  • Immanuel Kant Immanuel Kant - Autor
    Immanuel Kant ( 22 aprilie 1724 – 12 februarie 1804) a fost un filosof german considerat unul dintre cei mai importanţi filosofi moderni. Una dintre tezele sale centrale este că raţiunea este sursa moralităţii şi faptul că conceptele şi...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor