TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Oglinda turcească MI-VIH-OGLINT-20-N-001
Oglinda turcească
Vezi
galerie

Oglinda turcească

de Viktor Horváth

Titlu apărut în colecția Alfie la Minerva

Id: #314135

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Oglinda turcească îl poartă pe cititor într-o călătorie aventuroasă în Ungaria secolului al XVI-lea, când țara se afla sub suzeranitatea impusă de Imperiul Otoman în timpul sultanului Soliman Magnificul. Acțiunea se desfășoară la granița instabilă a celor două mari puteri, o cavalcadă plină de culoare a calendarelor, sistemelor de taxe, limbilor, scrierilor secrete, împăraților și puternicilor sultani, nobililor maghiari și bey-lor otomani, iar din când în când, a îngerilor și djinnilor ori a mașinilor de zbor deosebite.

În roman vedem povestea orașului Pécs care face loc treptat lumii din Cele O mie și Una de Nopți, unde cămile se plimbă în voie pe străzi, caisele și curmalele se găsesc din abudență în copaci, hoții jefuiesc la drumul mare și sunt construite prima baie și prima moschee turcească.

Farmecul romanului Oglinda turcească reiese din modul ingenios prin care este prezentată societatea maghiară prin ochii ocupanților otomani, cititorul găsindu-se brusc pe un teren pe care tot ce era familiar acum e străin și exotic.



Alte titluri pentru Maria-Gabriela Constantin (traducator):
Deșert (2023) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Viktor Horváth

Traducător: Maria-Gabriela Constantin

Data apariției: iulie 2020

ISBN: 978-973-211-076-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 464

Limbă: Română

Dimensiuni: 13,5x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Minerva

Teme: societate