TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Amintirea palidă a munților PO-KAI-AMIPAM-17-N-001
Amintirea palidă a munților
Vezi
galerie

Amintirea palidă a munților

de Kazuo Ishiguro

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #250417

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Premiul Nobel pentru Literatură 2017

Amintirea palidă a munţilor este povestea melancolică a lui Etsuko, o japoneză care trăieşte singură în Anglia, străduindu-se să exorcizeze un trecut bîntuit de coşmarul celui de-al Doilea Război Mondial şi să se împace cu sinuciderea fiicei sale mai mari, Keiko. Amintirile ei se concentrează însă asupra unei legături de amiciţie din tinereţe cu o altă tînără, Sachiko, şi cu ciudata ei fiică, Mariko. Povestea centrală este un pretext pentru a prezenta Japonia postbelică, o ţară în care valorile tradiţionale sînt negate de tineri, dar noile valori şi coduri comportamentale nu sînt încă asimilate complet, devenind motiv de confruntări înăbuşite. Cu rafinament şi subtilitate, Ishiguro reuşeşte să sugereze acea atmosferă ciudată, de lume neaşezată, cu tensiuni şi frustrări nemărturisite, prin intermediul unei poveşti despre moarte, vinovăţie şi responsabilitate.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Kazuo Ishiguro

Traducător: Mihai Moroiu

Data apariției: octombrie 2017

Titlu original: A Pale View of Hills

ISBN: 978-973-46-7127-4

EAN-16: 978973467127

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 272

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: Al Doilea Război Mondial, război

 

Opinii editoriale

Amintirea palidă a munţilor este o carte sensibilă, ironică şi eliptică, mult mai profundă decît pare la prima vedere. Personajele sînt extrem de vii şi convingătoare, dar ceea ce rămîne în primul rînd în memoria cititorului este echilibrul perfect dintre elegie şi ironie.”

The New York Times Book Review

„Împletind cu măiestrie trecutul şi prezentul, acest roman ne oferă o istorie cutremurătoare, care impresionează atît prin ceea ce spune, cît şi prin ceea ce rămîne nerostit.”

The Guardian

„Ishiguro îşi elaborează subiectele utilizînd o proză bine controlată, care de multe ori sugerează în loc să explice sau să arate direct. Efectul obţinut este unul de mister, o umbră de ameninţare.”

The Los Angeles Times Book Review
Kazuo Ishiguro
Kazuo Ishiguro
Autor

Kazuo Ishiguro s-a născut la Nagasaki în 1954 şi a imigrat în Marea Britanie în...

vezi autor