TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
În căutarea nefericirii 978-606-023-488-3
În căutarea nefericirii
Vezi
galerie

În căutarea nefericirii

de Ioana Drăgan

Id: #431941

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Un controlor de tren pe ruta Focșani-Panciu…
 
 
Un tăietor de lemne din industria forestieră din Finlanda…
 
 
Destinele lor se încrucișează pe Facebook și Skype. Ciocnind virtual pahar după pahar, fiecare visează pătimaș la fericirea sau nefericirea celuilalt.
 
 
Gelu se află pe culmile disperării în România. În plin proces de divorț cu patroana unui salon de cosmetică, disprețuit de toți pentru slujba lui modestă, pleacă în Finlanda să descopere rețeta fericirii prietenului său virtual. Se întoarce de acolo dezamăgit în urma unor experiențe și aventuri traumatizante.
 
 
Onni duce aparent liniștit o viață fără de probleme în țara celor mai fericiți oameni. Tentat de culoarea locală, îi întoarce vizita prietenului său și se avântă inconștient și entuziast în vibranta societate de tranziție a orașului de pe malul Milcovului. Aici află că nefericirile prietenului său se pot metamorfoza în împliniri neașteptate.
 
 
La întoarcere, va lua cu el în Finlanda nu numai aromele de mici și țuică ale Crăciunului românesc, dar și un cadou otrăvit din țara nefericiților urmași ai lui Dracula.
 
 
Un roman despre mentalități și conexiuni interculturale într-o Europă fără granițe, despre prietenie, dragoste și diferențe, toate adunate într-un fir narativ care leagă înghețatul nord arctic finlandez de vâlvătaia pasiunilor românești.
extinde
 

Detalii produs

Autor: Ioana Drăgan

Data apariției: august 2023

ISBN: 978-606-023-488-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 310

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Tracus Arte

Teme: destin, iubire, prietenie, societate

 

Opinii editoriale

„Dincolo de anecdotica irezistibilă și de scenele de moravuri surprinse cu o jovialitate mușcătoare, de simetriile jucate și quiproquo-urile împrumutate literaturii populare, acest roman reușește să scaneze, eficient analitic și convingător literar, două tipuri greu compatibile de mentalitate și de umanitate. Pe parcursul lecturii, cititorul realizează că modelul finlandez nu e atât de, cum să-i spun?, dezirabil, iar antimodelul românesc, cu talmeș-balmeș-ul etic și hedonismul său, nu-i de disprețuit. Contactul cu realitatea <<vieții care se viețuiește>> bate ideile preconcepute, abolirea distanțelor culturale conduce la accidente, iar schimbarea vieții, la care protagoniștii visează, implică riscuri și costuri majore. Reinventându-și tipologiile, Ioana Drăgan a scris un roman <<intercultural>> plin de viață, insolit și atașant, una dintre aparițiile importante ale prozei românești de azi.”

Paul Cernat