TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Abisuri personale
Abisuri personale
Vezi
galerie

Abisuri personale

de Gianfranco Calligarich

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #426361

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Câştigător al Premiului Bagutta pe anul 2011, Abisuri personale împărtăşeşte cu Ultima vară în oraş atmosfera romană şi destinul tragic al protagoniştilor


Este povestea unui jucător de cărţi profesionist, cu grave probleme cardiace, care îşi petrece iarna într-un cazinou de pe coastă, în extrasezon, şi care reconstituie, într-o vară romană de demult, o poveste de dragoste chinuitoare dintre doi tineri exponenţi ai unei lumi aurite şi cosmopolite. La sfârşitul anilor ’60, cei doi îşi găsiseră în capitala Italiei un ultim refugiu pentru vieţile lor la limită. El este reprezentantul unei mari dinastii de industriaşi, ea – o frumoasă şi bogată moştenitoare, ducând povara unui secret de familie copleşitor. Cei doi se grăbesc să-şi unească destinele, încercând să se salveze reciproc, dar reuşind doar să se piardă într-un joc istovitor şi disperat până la deznodământul imprevizibil.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Gianfranco Calligarich

Traducător: Cerasela Barbone

Data apariției: octombrie 2022

Titlu original: Privati abissi

ISBN: 978-973-46-9102-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 256

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: destin, iubire, secret

 

Opinii editoriale

Abisuri personale împărtăşeşte cu Ultima vară în oraş atmosfera romană şi destinul tragic al protagoniştilor frumoşi şi blestemaţi, încercând să evadeze din lumea lor înstărită, care are menirea de a revela abisurile întunecate ale inimii omeneşti.

Ferruccio Parazzoli

Cu un subtil joc al disimulărilor, Calligarich îi face pe eternii săi perdanţi să joace o ultimă partidă decisivă. Poate că să trăieşti, ne spune el, este doar o magnifică iluzie într-un mare ocean de singurătate şi indiferenţă, însă e greu să laşi să se-nţeleagă aşa ceva.

la Repubblica

După o tăcere de aproape patruzeci de ani, Gianfranco Calligarich se întoarce cu un roman à la Fitzgerald şi Hemingway pentru a depăna poveşti de dragoste sfâşietoare plasate în Roma anilor ’60.

Vanity Fair

O poveste imposibilă despre lipsa iubirii, în centrul căreia se află un tânăr cuplu ce pare să aibă totul pentru a fi fericit, în afară de cea mai elementară şi mai terestră dorinţă de-a atinge fericirea.

Avvenire
Gianfranco Calligarich
Gianfranco Calligarich
Autor

Gianfranco Calligarich s-a născut în 1947 în Asmara, capitala Eritreei, aflată l...

vezi autor