TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Pnin PO-VLN-PNIN00-20-N-001
Pnin
Vezi
galerie

Pnin

de Vladimir Nabokov

Titlu apărut în colecția Seria de autor „Vladimir Nabokov” la Polirom

Id: #308159

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În vara anului 1953, în timp ce lucra la Lolita șiîn parte, pentru a se smulge din lumea obsesiilor lui Humbert Humbert, Nabokov a început  scrie Pnin

Cartea are în centru amuzanta aventură americană a unui profesor rus emigrat, tot timpul pe drumuri, stăpânit de o perpetuă confuzie între păstrarea demnității profesorale și amintirile unei vieți lăsate în urmă.

Mișcându-se distrat într-o lume și o limbă cu desăvârșire străine, Pnin trece printr-o serie de încurcături dureros-comice.  și Nabokov, el este un exilat bântuit de nostalgia după Rusia din perioada premergătoare Revoluției, detestând comunismul. 

Roman universitar, roman cu cheie și metaficțiune postmodernăPnin abundă în aluzii, glume auctoriale și semnificații codate în nume proprii, pe care cunoscătorul le poate descoperi.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Vladimir Nabokov

Traducător: Mona Antohi

Data apariției: februarie 2020

Titlu original: Pnin

ISBN: 978-973-468-041-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 200

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: exil, umor

 

Opinii editoriale

„Deși unele voci critice susțineau că Pnin este mai degrabă o colecție de schițe decât un roman, cartea a demonstrat că Nabokov nu este un autor senzaționalist cu marote pornografice, ci un adevărat artist al scrisului. În două săptămâni de la prima ediție, romanul său avea deja nevoie de al doilea tiraj.”

The Guardian

„Amuzamentul și satira sunt numai o mică parte din darurile pe care le oferă profesorul Pnin. Parcă venit de pe altă planetă, în același timp generos și altruist, «binevoitorul Pnin» este personajul dezorientat care tocmai prin lipsa lui de pragmatism își câștigă admirația cititorului.”

Chicago Tribune

„Din Pnin transpare tot atâta strălucire câtă tristețe.”

Graham Greene
Vladimir Nabokov
Vladimir Nabokov
Autor

Vladimir Vladimirovici Nabokov (1899-1977) s-a născut la Sankt-Petersburg. În 19...

vezi autor