TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Femei fără bărbați

Shahrnush Parsipur
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom. Actual
O capodoperă a literaturii contemporane, o carte interzisă de cenzura iraniană   Romanul Femei fără bărbați a inspirat...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-4682-1
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

O capodoperă a literaturii contemporane, o carte interzisă de cenzura iraniană
 
Romanul Femei fără bărbați a inspirat în anul 2009 o celebră ecranizare, pentru care regizoarea ei, Shirin Neshat, a câștigat Leul de Argint la Festivalul de film de la Veneția.

Femei fara bărbați urmărește destinele întrețesute a cinci femei care ajung să trăiască laolaltă într-o grădină din apropierea Teheranului. Cele cinci, printre care se numără o prostituată, o femeie înstărită de vârsta mijlocie și o profesoară, ajung să ilustreze voci ale femeilor din societatea iraniană contemporană confruntate cu discriminarea generată de gândirea tradiționalistă și dogmatică.
Farrokhlagha, proprietara grădinii magice, și-a ucis accidental soțul tiran. Mounes, necăsătorită deși are 38 de ani, a fost atacată și ucisă de propriul frate. Grădina în care se regăsesc cele cinci personaje reprezintă pentru ele un spațiu al izolării și al libertății, în care se refugiază de realitate, dezvăluind astfel chipuri ale oprimării la care sunt supuse femeile din Iran.
Autor: Shahrnush Parsipur
Traducător: Cristina Ciovârnache
Data apariției: noiembrie 2014
Editura: Polirom
Pagini: 152
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
destin, Iran, Teheran, societate, discriminare, dogmă, izolare, libertate, refugiu, oprimare
  • Shahrnush Parsipur - Autor
    Shahrnush Parsipur s-a născut în 1946 în Teheran. A urmat sociologia la Universitatea din Teheran, iar ulterior a studiat filosofia și civilizația chineză la Sorbona. Întoarsă din Franța înainte de a-și termina studiile, în 1979, din cauza revoluției din Iran, a fost arestată în urma unei neînțelegeri și a petrecut mai bine de patru ani în închisoare. Mai târziu a fost iarăși...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Recenzii

Vlad Zver Vlad Zver Femei fără bărbați Cinci femei. Cinci destine. Doi bărbați decisivi. O lume reală care nu le vrea. O lume magică care le așteaptă cu brațele deschise. Este foarte ușor să spui despre o carte că e precum un poem. Este cel mai facil mod de a flata un autor și un roman despre care trebuie să vorbești și ai probleme în a-ți găsi cuvintele. Femei fără bărbați nu este doar un poem ci, mai degrabă, o baladă închinată feminității care trebuie să supraviețuiască în chingile credinței religioase, chingi puternic strânse care le frâng sufletele și trupurile. Femeile lui Parsipur sunt bine ancorate în lumea și cultura iraniană,...
Vezi mai mult

Opinii Editoriale

Shirin Neshat, regizoarea filmului „Femei fără bărbați”
„În Femei fără bărbați, Shahrnush Parsipur afirma încă o dată adevărul simplu ca fragilitatea și puterea își stau alături, iar calitățile acestea sunt delicate, prețioase și veșnic feminine.”
Publishers Weekly
„Shahrnush Parsipur își scrie romanul cu unelte de prozator, dar și de polemist; Femei fără bărbați e și o formă de protest împotriva discriminării femeii în tradiția persană.”

Opinia cititorilor