TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Executarea silită în Codul de procedură civilă HA-MDR-ESNCDP-19-N-001
Executarea silită în Codul de procedură civilă
Vezi
galerie

Executarea silită în Codul de procedură civilă

de Mădălina Dinu, Roxana Stanciu

Titlu apărut în colecția Coduri şi legi comentate la Hamangiu

Id: #262342

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Deși au trecut șase ani de aplicare a noului Cod de procedură civilă, atât doctrina, cât și practica încă se confruntă cu probleme legate de executarea silită, generate fie de imprecizia normelor legale, fie de modificările care au intervenit între timp, de multe ori necorelate între ele sau cu textele existente.

Lucrarea Executarea silită în Codul de procedură civilă. Comentariu pe articole, structurată sub formă unui comentariu pe articole al Cărții a V-a din Codul de procedură civilă, propune o analiză a dispozițiilor acesteia atât din perspectiva doctrinei dezvoltate pe marginea lor, cât și din cea a practicii judiciare. În concret, fiecare articol este urmat de comentarii teoretice, orientate spre o mai bună înțelegere și aplicare a prevederilor legale, dar și de extrase relevante din jurisprudența instanțelor de executare din întreaga țară. Sunt redate, de asemenea, dezlegările obligatorii date de Înalta Curte de Casație și Justiție cu relevanță asupra materiei executării silite, decizii ale Curții Constituționale și soluții de principiu adoptate în cadrul întâlnirilor de unificare a practicii ale mai multor curți de apel.

Această a două ediție a lucrării Executarea silită în Codul de procedură civilă. Comentariu pe articole este actualizată atât în ceea ce privește dispozițiile legale referitoare la executarea silită, având în vedere modificările legislative intervenite după publicarea primei ediții, cât și în ceea ce privește doctrina și practica judiciară din acest interval de timp, fiind adăugate aproximativ 100 de extrase noi de practică judiciară din perioada 2017-2019.





extinde
 

Detalii produs

Autor: Mădălina Dinu, Roxana Stanciu

Data apariției: mai 2019

ISBN: 978-606-27-1279-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 872

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x21 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu