TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Criminologie UJ-CAT-CRIMIN-13-P-001
Vezi
galerie

Id: #223387

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Note de curs
 

Descriere produs

Lucrarea Criminologie. Note de curs explorează natura și cauzele criminalității, precum și diferitele aspecte ale sistemului de justiție penală. Sunt analizate diverse teorii și abordări ale criminologiei, împreună cu metodele folosite în studiul criminalității și a comportamentului infracțional.

 

Cursul începe prin introducerea în istoria criminologiei și evoluției acesteia, urmată de impactul pe care îl au factorii sociali și culturali asupra comportamentului infracțional. Este analizat, de asemenea, modul în care nevoile și caracteristicile individuale pot influența comportamentul infracțiunilor.
Sunt puse în discuție aspectele sistemului de justiție penală, inclusiv procesul penal, sistemul de detenție, probațiunea și reabilitarea infractorilor, precum și problema recidivei și a reabilitării infractorilor și reintegrarea lor în societate.

 

Pe parcursul acestei lucrări, sunt folosite studii de caz și exemple concrete pentru a ilustra teoriile și conceptele discutate.
Cursul de Criminologie este conceput pentru a veni, în primul rând, în ajutorul studenților care studiază această materie, dar este util, în egală măsură și celor care au de a face cu partea practică a acestei materii.

 

Autorii prezentei lucrări au depus efortul publicării unei ediții revăzute și adăugite a cursului inițial de Criminologie, ce a fost publicat sub coordonarea Dlor Profesori univ. dr. Costica Păun și Gheorghe Nistoreanu, în anul 1996.

extinde
 

Detalii produs

ISBN: 978-606-27-1947-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 304

Limbă: Română

Dimensiuni: 16,5x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu

 

Loc în topurile Cartepedia