TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Gramatica limbii portugheze contemporane

Autor Colectiv
Noua gramatică a limbii portugheze contemporane are un conţinut cu adevărat unic. Scopul acesteia este de a familiariza cititorii cu bazele...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 9786068491028
Dimensiuni: 11,5x16,5 cm
Tip copertă: Paperback

Gramatica limbii portugheze contemporane

MAI MULTE DESPRE CARTE

Noua gramatică a limbii portugheze contemporane are un conţinut cu adevărat unic. Scopul acesteia este de a familiariza cititorii cu bazele gramaticii portugheze, de a le prezenta teoria lingvistică absolut necesară şi termenii de specialitate. Cartea se axează pe normele europene dar prezintă şi diferenţele majore dintre portugheza europeană şi cea braziliană, fie acestea de pronunţie sau gramaticale. Ne-am străduit să explicăm fiecare fenomen gramatical simplu, prin reguli uşor de înţeles şi exemple practice pentru a fi folosit fără nicio problemă într-o situaţie conversaţională obişnuită şi de către utilizatorii cu cunoştinţe lingvistice mai puţine. Publicaţia nu îşi propune să prezinte gramatica portugheză în cel mai mic detaliu; cu toate acestea, iubitorii limbii portugheze precum şi utilizatorii avansaţi vor găsi cu siguranţă aici câte ceva interesant. Fiecare capitol corespunde unei categorii gramaticale şi cuprinde descrierea fenomenului respectiv, cazurile în care se foloseşte şi multe exemple practice din viaţa de zi cu zi însoţite de traducerea acestora în limba română. Gramatica are un index alfabetic care vă ajută să găsiţi mai repede fenomenul gramatical care vă interesează şi face lucrul cu această publicaţie mult mai plăcut.

Momentan, portugheza este pe locul al şaselea între cele mai vorbite limbi din lume. Există peste 250 de milioane de vorbitori nativi. Conform UNESCO portugheza este, împreună cu spaniola, limba europeană cu cea mai rapidă dezvoltare. Popularitatea acesteia este influenţată şi de dezvoltarea economică semnificativă a Braziliei. De aceea, un capitol din publicaţia noastră este dedicat portughezei braziliene. Pe lângă diferenţele gramaticale şi de pronunţie deja menţionate, aici veţi găsi şi cele mai marcante diferenţe de vocabular dintre portugheza europeană şi cea braziliană.

Suntem convinşi că gramatica noastră va fi utilă tuturor: începătorilor, studenţilor avansaţi precum şi profesorilor.

Data apariției: 2013
Editura: Linghea
Pagini: 144
Limba: Portugheză, Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
limbă, înţelegere, traducere, sens, străin

Opinia cititorilor