TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Casa cu neguri 9786306588220
Casa cu neguri
Vezi
galerie

Casa cu neguri

de Theodor Constantin

Id: #435490

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

... Theodor Constantin își face debutul în romanul "Casa cu neguri", o lucrare publicată în 1946, marcând o continuare a atmosferei enigmatice și pline de suspans pe care a explorat-o inițial în volumul său de debut, "Vrăjitoarea", din 1939.

 

Această operă literară ne poartă prin străzile pline de mister ale Brailei din copilăria autorului, unde întâmplările inexplicabile și întunecate se desfășoară cu o intensitate dramatică: de la un atentat misterios la povești de iubire pătimașe și tragice între un bărbat și două surori, de la gelozie mortală la sinucideri dramatice. În acest decor, Constantin îmbină elemente de thriller psihologic cu nuanțe de horror, creând o narativă captivantă ce transcende simpla poveste de dragoste sau mister.

 

Romanul, cu bogatele sale elemente narative – de la pasiuni fatale, gelozii ce sfârșesc tragic, până la intrigile complexe și călătorii care duc personajele până la Paris –, își propune să exploreze adâncimile sufletului uman și întunecimile care se ascund în spatele fațadelor aparent banale.

 

Prin această operă, Constantin nu numai că își afirmă maestria narativă, dar reușește să creeze un univers în care realitatea se întrepătrunde cu fantezia, iar cititorul este ademenit într-un labirint al emoțiilor și al suspansului.

 

Lansarea "Casei cu neguri" într-o perioadă de schimbări dramatice pentru România, imediat după răsturnarea ordinii politice și culturale prin impunerea realismului socialist, a făcut ca această capodoperă să rămână, pentru un timp, în umbră. Cu toate acestea, calitățile sale literare o resuscitează ca pe un monument al prozei fantastice, o mărturie a rafinamentului și profunzimii cu care Theodor Constantin a explorat psihicul uman și labirinturile inimii."



Alte titluri pentru TheodorConstantin (autor):
Doamna în mov (2024) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Theodor Constantin

Data apariției: martie 2024

ISBN: 9786306588220

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 320

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Paul Editions

Teme: emoții, iubire, secret