TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cartea formei și a vidului 978-606-44-1525-7
Vezi
galerie

Cartea formei și a vidului

de Ruth Ozeki

Titlu apărut în colecția Byblos la Curtea Veche

Id: #433973

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

O poveste despre doliu, iubire și obsesie, despre echilibrul fragil dintre iluzii, siguranță și obstacolele apărute în cale la orice pas.

 

După moartea tatălui său, Benny Oh, un băiat de treisprezece ani, începe să audă voci care aparțin lucrurilor din casă – un adidas, o decorațiune de Crăciun stricată, o frunză de salată ofilită. Nu înțelege ce-i spun lucrurile, dar le simte tonul și emoția – unele sunt blânde, ca un murmur plăcut, altele sunt furioase ori pline de durere. Când mama lui, Annabelle, cedează tot mai mult în fața suferinței, vocile cresc în intensitate. Căutând refugiu în liniștea unei mari biblioteci publice, unde obiectele sunt bine-crescute și știu să vorbească în șoaptă, Benny descoperă o lume nouă și bizară, învățând să pună întrebările importante, să asculte lucrurile care contează cu adevărat și să-și găsească propria voce în multitudinea de voci din jurul lui.

Deopotrivă o critică a societății de consum, o profundă introspecție în natura umană și o meditație despre compasiune, maturizare și puterea cărților, romanul are multiple chei de lectură, stârnind ecouri diferite în fiecare cititor în parte.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ruth Ozeki

Data apariției: decembrie 2023

Titlu original: The Book of Form and Emptiness

ISBN: 978-606-44-1525-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 528

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: adevăr, emoții, moarte, Crăciun, familie

 

Opinii editoriale

„O parabolă Zen budistă și borgesiană despre consumerism.”

The New York Times

„Ozeki reușește să cuprindă subiecte dificile în povești pline de căldură, cu detalii sociale observate lucid.”

The Washington Post

„Un roman exemplar, care nu se va sfârși niciodată; va trăi în tine atât timp cât există speranță, cuvinte și nevoie de comuniune. Aceasta este Ruth Ozeki în cea mai bună formă a ei, ludică și incandescentă.”

Junot Díaz

„O poveste fascinantă despre legătura dintre oameni și puterea salvatoare a artei.”

The Observer

„E greu să nu-ți placă umorul calm, sec și metodic și inteligența lui Ozeki, relația ei de dragoste cu limbajul, jazzul și absurdul, optimismul precaut și parodia ei blândă.”

The Guardian

„O imagine grăitoare a unei familii care are de înfruntat încercări inimaginabile și o meditație profundă despre puterea cărților de a oglindi haosul lumii și de a-i reda semnificația și ordinea. În Cartea formei și a vidului, Ozeki face din plin dovada compasiunii și a originalității sale.”

Dave Eggers

„Dacă nu ai mai reușit să citești ficțiune în ultimii ani, lasă Cartea formei și a vidului să îți arate drumul spre casă.”

David Mitchell

„Nimeni nu mai scrie ca Ruth Ozeki – cartea asta e un triumf! Ne frânge inima și ne-o repară.”

Matt Haig