TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Diplomație și negocieri diplomatice
Diplomație și negocieri diplomatice
Vezi
galerie

Diplomație și negocieri diplomatice

de Mihai Cercel

Titlu apărut în colecția Beck Variae la C.H. Beck

Id: #430892

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediția 2
 

Descriere produs

Expunerea activității diplomatice din perspectivă teoretică și practică!


Recomandat de specialiști

„Pe Mihai Cercel l-am cunoscut – și apreciat – ca tânăr diplomat deosebit de promițător în sfera planificării politice. Traseele noastre de carieră au diferit de atunci, deși am rămas în contact apropiat, putând astfel urmări remarcabila sa evoluție profesională. „Diplomație și negocieri diplomatice” are meritul de a alia perspectivei academice abordarea și experiența practicianului. Într-o eră a comunicării ubicue și în timp real, în care funcțiunile diplomației se cer a fi continuu adaptate și înnoite pentru a-i păstra nobila relevanță, lucrarea profesorului Mihai Cercel reprezintă un referențial inconturnabil, deopotrivă pentru studenții și artizanii din teren ai științei diplomatice.” Mihnea Motoc (Deputy Director General, Defence and Security, European Political Strategy Centre)

 

„Să vorbești despre diplomație și negocieri, oricât de tentant ar fi, este un act de curaj. Să scrii când ai ceva de spus despre arta diplomației și negocierilor este un act de curaj și responsabilitate. Mihai Cercel a reușit cu succes să îmbine cu diligență, migală și atenție la detaliu aceste comandamente în lucrarea „Diplomație și negocieri diplomatice”, un adevărat manual, îndreptar și îndrumar în acest domeniu în literatura română de specialitate. Lucrarea nu este doar un manual adresat studenților, masteranzilor, doctoranzilor dedicați acestui domeniu, dar și o sursă de informații judicios documentată și adaptată realităților românești și europene pentru experții care lucrează în domeniul relațiilor internaționale din diferite sectoare concrete, sau publicului larg interesat de acest subiect.

Abordarea metodică, istorică, sistematică și culturală a conceptelor dovedesc un nivel științific și academic ridicat al conferențiarului dr. Mihai Cercel, iar exemplificările oferite mărturisesc cu claritate experiența diplomatului Mihai Cercel de practician recunoscut în domeniu, nu numai de către colegi, dar și de instituțiile cu care domnia sa a cooperat în perioada aplicării mandatului încredințat la plecare la postul diplomatic. În prezentările sale, autorul nu scrie „din auzite”, ci reflectă propria experiență în activitatea diplomatică multilaterală și bilaterală în care a fost implicat, împărtășind-o iată, generos, celor care sunt avizi de cunoaștere în acest domeniu deosebit de complex al relațiilor internaționale – diplomația și negocierile diplomatice.” Ambasaodor Traian Laurențiu Hristea.

 

Despre lucrare

Diplomație și negocieri diplomatice se adresează în egală măsură studenților, masteranzilor și doctoranzilor dar și celor deja implicați în sfera relațiilor internaționale ori, pur și simplu, celor pasionați de acest domeniu. Alături de experiența acumulată de autor pe parcursul carierei sale, ceea ce adaugă un plus de valoare prezentei lucrări, cititorul va putea regăsi îmbinate într-un mod armonios diversele ramuri ale diplomației dar și latura practică a acesteia, negocierea, care constituie unul dintre cele mai importante aspecte din cariera unui diplomat.

 

Ediția 2 vine cu numeroase modificări și actualizări ale informațiilor, asistența pentru dezvoltare, rolul societății civile și al organizațiilor non-guvernamentale în diplomație, managementul cunoștințelor aplicat la nevoile unui serviciu diplomatic modern, diplomația suprastatală și diplomația substatală, diplomația entertainmentului, diplomația științei sau agrearea liniilor directoare și a formulei de negociere

 

Din cuprins

  • O foarte scurtă incursiune în istoria diplomației;
  • Actorii relațiilor internaționale;
  • Diplomația modernă. Schimbarea naturii diplomației în lumea contemporană;
  • Diplomația în acțiune;
  • Protocol și etichetă;
  • Negocierea diplomatică;
  • Dinamica negocierilor;
  • Impozitele și taxele locale;
  • Strategii și tehnici de negociere diplomatică;
  • Diplomatul. Influența culturii asupra negocierilor.
 

Puncte forte

  • informații actualizate;
  • studii de caz;
  • figuri și tabele explicative;
  • exemple practice;
  • exerciții și teste;
  • ample referințe bibliografice.
extinde
 

Detalii produs

Autor: Mihai Cercel

Data apariției: iulie 2023

ISBN: 978-606-18-1271-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 314

Limbă: Română

Dimensiuni: 17x24 cm - Academic / X4

Hârtie: 80g/m

Editura: C.H. Beck