TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Păcatul
Păcatul
Vezi
galerie

Păcatul

de Luigi Pirandello

Id: #424569

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Pe fundalul principiilor morale excesive ale comunității siciliene, Pirandello construiește o dramă amoroasă cu implicații sociale. „Lumea bună“ refuză să vadă nevinovăția Martei și adevărul pare să nu intereseze pe nimeni. Stigmatul de soție adulterină o urmărește pe Marta peste tot și o izolează de lume. Cutumele sociale rigide sunt mai presus de sentimentele umane, de prietenie, compasiune, înțelegere, neexistând prezumția de nevinovăție.

Obsesia care îl urmărește pe Rocco Pentagora, soțul Martei, constă în aceea că în familia lui toți bărbații au fost înșelați de soții. În acest context, el are o reacție necontrolată în momentul în care găsește o banală scrisoare, din partea unui influent om politic, către soția sa Marta.Deși nevinovată, Marta nu are puterea de a se apăra. De aici, universul ei începe să se năruie, fiind izolată rând pe rând de soț, familie, prieteni.
Cum va supraviețui Marta sub stigmatele unei societăți pentru care principiile morale înguste aplicate la situații aparente sunt mai presus de realitate?

extinde
 

Detalii produs

Autor: Luigi Pirandello

Traducător: Adriana Lăzărescu

Data apariției: iunie 2016

ISBN: 978-973-736-318-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 208

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Orizonturi

Teme: destin, iubire, conflict, identitate, încredere, societate, toleranță

Luigi Pirandello
Luigi Pirandello
Autor

S-a nascut in 1867 in Sicilia, la Girgenti (azi Agrigento) intr-o familie instar...

vezi autor