TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Răscoala HO-LIR-RSCOAL-17-N-001
Răscoala
Vezi
galerie

Răscoala

de Liviu Rebreanu

Id: #263765

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

De ce Răscoala c cel mai bun roman românesc? Fiindcă proiectează magistral sufletul nostru colectiv, pe un plan al veşniciei; fiindcă autorul a redat unei permanente realităţi o actualitate trecătoare, esenţializată. [...]

Cazul unic atrage numai pe scriitorul confuz, fiindcă acesta îl consideră, prin excepţionalul său, caracterizat artisticeşte, gata de la natură. A surprinde pulsaţiile vieţii în exemplarul de rând, adică în acela ce se dizolvă continuu în colectivitate, dă măsura dotării şi mai ales a pătrunderii de care e capabil un scriitor.

E remarcabilă astfel Răscoala, tocmai ca epopee a omului comun; e epopeea sufletului unei naţiuni care – fie din discreţie faţă de intimitatea pătimirilor ei, fie că s-a simţit în stare de mai mult decât i-a îngăduit soarta să înfăptuiască – s-a ţinut, în decurs de veacuri, departe de rampă. Răscoala e Iliada noastră, fără eroi şi imn, dar mai ales fără exces de metafore. Iliada unei naţii de ţărani necăjiţi, care consumă trei sferturi din viaţa lor numai în faptă, iar ce gândesc între timp exprimă, din obişnuinţa de a făptui, mai mult prin gest decât prin vorbă. [...]

Răscoala reprezintă în cadrul românesc o realizare literară de aşa de mari proporţii, încât oricare ar fi dispoziţia contemporanilor noştri, ceea ce se impune cu certitudine e că: alături de ce este Eminescu în lirică, Enescu în muzică şi Iser în pictură, va fi de acum înainte, cu drept egal, Rebreanu în proza românească.

MARIN SIMIONESCU-RÂMNICEANU


Rare sunt cărţile pe care le trăieşti aşa cum o trăieşti pe aceasta.[...]

Carte fără concluzii, ca şi viaţa însăşi, Răscoala turbură în sufletul nostru adâncuri amare. E o carte care dă de gândit şi care poate stimula nu numai meditaţii sterpe. Amărăciunea ei este tonică, înviorătoare. Şi, prin sensul ei general, constituie, fără îndoială, un îndemn spre mai bine.

AL A. PHILIPPIDE

extinde
 

Detalii produs

Autor: Liviu Rebreanu

Data apariției: ianuarie 2017

ISBN: 978-606-778-286-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 450

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Hoffman

Liviu Rebreanu
Liviu Rebreanu
Autor

Liviu Rebreanu (1885–1944), s-a născut la Târlişiua şi a studiat în şcoli cu pre...

vezi autor