TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Imaginea lui Isus Cristos în oglinda ereziilor și în cea a ortodoxiei creștine 978-973-50-7974-1
Vezi
galerie

Imaginea lui Isus Cristos în oglinda ereziilor și în cea a ortodoxiei creștine

de Harold O.J. Brown

Id: #432585

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Poate că nici un cuvânt nu a stârnit atâta teamă, tulburare, pasiune și, din nefericire, nici un alt cuvânt nu a înălțat ruguri sau eșafoduri precum controversatul termen de „erezie”. La origine, erezia (în grecește haíresis) denumea o alegere rațională și pe deplin liberă – de aici și înțelesul de „școală filozofică, facțiune”. Chiar comunitatea primilor „creștini” (evreii care credeau că Isus este Mesia și/sau Fiul lui Dumnezeu) era numită haíresis.

 

Dar cum s-a ajuns de la acest sens inițial, neutru și oarecum inocent, la acela de sectă diabolică, de conclav subversiv al unor oameni care răstălmăcesc credința adevărată, mânjind-o cu răutatea și fărădelegile lor vrednice de chinuri și de moarte? Dincolo de excesele instrumentalizării politice a ereziei, chiar există o credință originară, corectă, dreaptă și eternă, sau este vorba despre o alegere arbitrară din noianul de credințe ale creștinismului primitiv? Eruditul Harold O.J. Brown, specialist în istoria biblică și a Bisericii, ne oferă răspunsuri la aceste întrebări dintr-o perspectivă teologică ecumenică, invitându-ne la o călătorie prin toate marile „erezii” care au zguduit Biserica creștină, de la origini până în prezent.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Harold O.J. Brown

Data apariției: septembrie 2023

ISBN: 978-973-50-7974-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 576

Limbă: Română

Dimensiuni: 15x22,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: creștinism, Dumnezeu

 

Opinii editoriale

„Brown trebuie citit nu doar pentru documentarea sa științifică solidă și pentru stilul său foarte plăcut, cât mai ales pentru că lucrarea sa este o împunsătură la adresa creștinismului modern, pe jumătate amorțit.”

FRANK E. JAMES III

„Oare dacă teologii moderni ar fi provocați să își mărturisească credința în fața instanței și să își dea viața pentru ea, ar fi gata să moară pentru teologia lor, sau cei mai mulți ar prefera să afirme că este doar o teorie sau o interpretare?”

HAROLD O.J. BROWN