TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Învățăturile lui Mulla Nasruddin 978-606-8460-47-5
Vezi
galerie

Învățăturile lui Mulla Nasruddin

de Florin Zamfir

Titlu apărut în colecția Lumea din noi la Mix

Id: #431831

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Pilde hazlii din înțelepciunea sufită
 

Descriere produs

Mulla Nasruddin și-a dedicat viața pentru a arăta oamenilor calea cea dreaptă spunându-le ceea ce era corect, călăuzindu-i către adevăr și sfătuindu-i cum să evite răul. Metoda folosită de el este o metodă originală. Folosea un limbaj ușor de înțeles de către oameni și glumea într-un mod sugestiv.


Mulla Nasruddin reușește să îi fascineze și pe cei proști și pe cei înțelepți. Cei care sunt proști cred că el este prost. Cei înțelepți cred că el este un om înțelept.

 

Când Mulla Nasruddin a fost întrebat de ce vorbește singur, a răspuns: „În primul rând pentru că îmi place să vorbesc cu un tip inteligent și în al doilea rând pentru că îmi place să aud un tip inteligent vorbind.”

 

Hălăduind prin deșerturile Arabiei, acest mistic a impregnat tradiția sufită cu o binevenită doză de umor. Poveștile lui se regăsesc în foarte multe tradiții fiind atribuite unor eroi locali. În Occident Idries Shah (1924-1996) a fost cel ce a contribuit la cunoașterea acestui faimos personaj, în India Osho a fost unul dintre cei care își condimenta discursurile cu povestirile pline de tâlc ce îl au ca erou pe acest personaj legendar iar la noi în România o parte dintre isprăvile lui au fost istorisite de Anton Pan fiind grupate sub numele de „Pățaniile lui Nastratin Hogea.”

extinde
 

Detalii produs

Autor: Florin Zamfir

Traducător: Carmen Ştefania Neacşu

Data apariției: februarie 2015

ISBN: 978-606-8460-47-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 296

Limbă: Română

Dimensiuni: 11,5x16 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Mix

Teme: adevăr, curiozitate

Florin Zamfir
Florin Zamfir
Autor

Dragostea pentru cărți este o prezență constantă în viața autorului. Încă din co...

vezi autor