TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Statutul profesiei de expert în legislația muncii
Statutul profesiei de expert în legislația muncii
Vezi
galerie

Statutul profesiei de expert în legislația muncii

de Corneliu Bente

Titlu apărut în colecția Monografii la Universul Juridic

Id: #420808

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Lucrarea de față reprezintă un manifest pentru o lume a muncii mai bună, pentru promovarea unui management al relațiilor de muncă echitabil și pentru profesionalizarea serviciilor externe specializate în resurse umane și salarizare.

 

Statutul profesiei de expert în legislația muncii (o temă ce a fost cu desăvârșire absentă din atenția doctrinei românești) constituie un punct de plecare în dezvoltarea profesiei de expert în legislația muncii, urmând modele deja consacrate în țări cu economii puternice, și cu siguranță ar putea constitui o bază pentru viitoare cercetări aprofundate ale acestui subiect provocator, controversat, dar mereu interesant și actual.

 

Utilitatea cercetării a fost deja dovedită prin transpunerea în Codul muncii (adoptarea Legii nr. 213/2020, publicată în M. Of. nr. 893/30.09.2020) a unor propuneri de lege ferenda care vizează asigurarea calității serviciilor de resurse umane executate de către prestatori externi, concilierea conflictelor de muncă, precum și dreptul salariaților de a fi asistați la negocierea, încheierea ori modificarea contractului individual de muncă, inclusiv pe durata cercetării disciplinare sau pe durata concilierii conflictelor individuale de muncă.

 

Prin teza susținută în anul 2019 în vederea obținerii titlului științific de doctor, autorul și-a asumat rolul de generator al acestor schimbări radicale în ceea ce privește percepția relațiilor de muncă angajat-angajator și profesionalizarea serviciilor externe specializate în resurse umane și salarizare.

 

Însă, pentru a genera aceste schimbări, profesioniștii trebuie să fie conștienți că realitatea actuală îi obligă să reinterpreteze cutumele și să se alinieze noilor situații europene și mondiale, care evoluează în ritm alert. Numai împreună, mediul academic, mediul de afaceri, sindicatele și experții în legislația muncii pot schimba mentalități și pot crea noi instrumente de abordare a raporturilor de muncă.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Corneliu Bente

Data apariției: ianuarie 2022

ISBN: 9786063909436

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 210

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Universul Juridic