TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Căpitanul e dus cu pluta și marinarii au fugit cu vasul
Căpitanul e dus cu pluta și marinarii au fugit cu vasul
Vezi
galerie

Căpitanul e dus cu pluta și marinarii au fugit cu vasul

de Charles Bukowski

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #425906

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Căpitanul e dus cu pluta şi marinarii au fugit cu vasul reuneşte însemnări din jurnalele ţinute de Bukowski în ultimii ani de viaţă.


Scriitorul septuagenar, ajuns deja o legendă a undergroundului literar american, scrie cu francheţea-i cunoscută despre aproape orice – de la bătrâneţe şi moarte la pisici şi căsnicie, de la băutură, celebritate, muzică şi scris la curse de cai, alcoolism şi fumat. Nimic nu scapă minţii agitate a acestui nonconformist. Instalat în faţa unui calculator care se strică întruna, notează câte un gând despre tot ce-i trece prin cap – de parcă ar încerca să adune în jurul lui, cu o ultimă sforţare, întreaga lume pe care o iubeşte şi o detestă în acelaşi timp.


Nu ai nimic de pierdut atunci când scrii; scrisul îţi va face degetele de la picioare să râdă când dormi; [...] îţi va face ochii să strălucească şi te va pune faţă-n faţă cu Moartea. Vei muri un luptător, vei fi celebrat în infern. Norocul cuvântului. Mergi cu el, trimite-l mai departe. Fii Clovnul din Întuneric. E nostim. E nostim. Încă un vers...” – Charles Bukowski

extinde
 

Detalii produs

Autor: Charles Bukowski

Traducător: Cristian Neagoe

Data apariției: septembrie 2022

Titlu original: The Captain is Out to Lunch and the Sailors Have Taken Over the Ship

ISBN: 978-973-46-9133-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 176

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: absurd, identitate

 

Opinii editoriale

Bukowski n-a fost şi nu va fi niciodată mainstream. Cu toate că are milioane de cititori în toată lumea, e unul dintre acei scriitori care scoate din sărite atât de mult, încât n-ar putea intra în veci în tiparele bunului-simţ.

John Martin, fondatorul Black Sparrow Press

Fanii nu-l mai pot suna pe Bukowski la miezul nopţii şi nici nu se mai pot îngrămădi la uşa locuinţei lui din Los Angeles. Dar scrisul său, felul în care şi-a trăit viaţa îi ajută cumva pe toţi. Îţi spui, citindu-l: «Bukowski, erai distrus şi totuşi te ţineai pe picioare, ai supravieţuit. M-am hotărât, deci, să nu-mi leg ştreangul de gât!».

The New Yorker
Charles Bukowski
Charles Bukowski
Autor

Charles Bukowski (1920-1994) s-a născut în Germania, la Andernach. Când avea doi...

vezi autor