TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Bioterorismul
Bioterorismul
Vezi
galerie

Id: #419057

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Introducere în problematica bioterorismului. Origini, manifestări, cauze, substrat economic și financiar.
 

Descriere produs

„Din îmbinarea activității a doi economiști ale căror preocupări au tangențe cu domeniul securității naționale a rezultat o lucrare cel puțin interesantă. Cei doi autori, punând cap la cap experiența lor, au decis să întocmească un set de lucrări științifice dedicate bioterorismului, căutând să surprindă situația actuală a acestui fenomen, dar și să intuiască posibilele tendințe de evoluție în viitorul apropiat și pe termen mediu.” - Referent Științific, Medic Cercetător Christian Cozma (Centre de Consultation Pluridisciplinaire, Hopital de Chateauroux)

extinde
 

Detalii produs

Autor: Daniela Georgiana Golea, Cătălin Robertino Hideg

Data apariției: decembrie 2021

ISBN: 9789737288219

Copertă: Paperback

Număr pagini: 608

Limbă: Română

Dimensiuni: 16,5x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Teme: terorism

Editura: Meteor Press

 

Opinii editoriale

Bioterorismul, flagelul mileniului III, comportă consecințe semnificative la adresa securității naționale și globale. Așa cum s-a demonstrat, fără echivoc, în contextul pandemiei SARS-Cov-2, o criză în domeniul sănătății publice, fie ea de sorginte naturală sau provocată de intervenția factorului uman,  poate avea un impact incalculabil - variabil ca extindere spațio-temporală - pe mai multe paliere, respectiv cel societal, financiar, economic, politic, inclusiv de securitate națională. În acest context, lucrarea de față reprezintă efortul conjugat al unui antreprenor cu experiență în domeniul cercetării și producției din domeniul bio-farmaceutic și al unei economiste, doctorand în domeniul politicilor de securitate națională cu o vastă activitate de cercetare, ce a vizat cu precădere managementul securității naționale și globale. Rezultatele cercetării s-au consacrat într-o lucrare științifică captivantă, atât pentru critică de specialitate cât și pentru publicul larg, prin prisma unei abordări multidisciplinare: din perspectiva economică-financiară, incluzând impactul fenomenului corupției asupra pieței medico-farmaceutice globale.

Referent Științific, Dr. Ec. Andreea Florina Radu (Consilier Afaceri Europene, Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională)