TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Drept constituţional şi instituţii politice. Vol. 2. Ediția a 4-a HA-BIS-DCIIPV-21-N-001
Vezi
galerie

Drept constituţional şi instituţii politice. Vol. 2. Ediția a 4-a

de Bianca Selejan-Guţan

Titlu apărut în colecția Cursuri, seminarii, teste la Hamangiu

Id: #372491

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Drept constituțional și instituții politice, aflat la cea de-a patra ediție, cuprinde o analiză aprofundată a instituțiilor fundamentale constituționale și politice, precum și cele mai recente decizii pronunțate de Curtea Constituțională și de instanțele europene.

 

Ediția actualizată și revăzută a celui de al doilea volum include recentele modificări și completări semnificative aduse în organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare în România, în special cele cu privire la votul prin corespondență. De asemenea, găsim actualizări importante în Regulamentul Camerei Deputaților și Regulamentul Senatului, precum și în legile administrației publice.

 

Volumul debutează printr-o introducere în conceptul de putere publică, explicând apoi noțiuni indispensabile pentru înțelegerea materiei, precum acelea de „partid politic” și „suveranitate”. O mare parte a lucrării este dedicată numeroaselor reflectări ale normelor constituționale la nivelul „instituțiilor politice”, oferind o serie de repere constituționale pentru corecta înțelegere a instituțiilor Parlamentului, Guvernului, Președintelui României și a autorității judecătorești. Sunt explorate, de asemenea, chestiuni problematice precum răspunderea politică a șefului statului, răspunderea politică și cea penală a membrilor Guvernului etc.

 

Pentru a veni în sprijinul cititorului, finalul fiecărui capitol cuprinde referințe bibliografice ample și actuale, menite să faciliteze aprofundarea noilor concepte.

 

Lucrarea Drept constituțional și instituții politice se adresează, în primul rând, studenților facultăților de drept și administrație publică aflați în primul an de studiu, dar poate servi drept document de referință și cercetătorilor, specialiștilor, practicienilor și tuturor celor interesați de domeniul extrem de dinamic al dreptului constituțional contemporan.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Bianca Selejan-Guţan

Data apariției: aprilie 2021

ISBN: 9786062717483

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 280

Limbă: Română

Dimensiuni: 16,5x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu

 

Loc în topurile Cartepedia