TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cuvinte de rămas-bun. Drumul este veșnic anevoios, niciodată drept
Cuvinte de rămas-bun. Drumul este veșnic anevoios, niciodată drept
Vezi
galerie

Cuvinte de rămas-bun. Drumul este veșnic anevoios, niciodată drept

de Benjamin Ferencz

Titlu apărut în colecția Opere XX la RAO

Id: #420002

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

M-am născut într-o casă dintr-o țară care nu mai există: Transilvania. Sora mea s-a născut în același pat, nu un an înaintea mea. Ea era unguroaică. Pe pașaportul meu scria că sunt român. După Primul Război Mondial, părți din Transilvania au revenit României, o țară care și-a dobândit faima ca fiind casa Contelui Dracula. Nu conta că țările își schimbaseră numele; nu conta cum își tratau locuitorii. De vreme ce Ungaria și România erau la fel de antisemite, cel mai bun lucru pe care l-au putu face părinții mei a fost să plece din oraș și să părăsească țara - sau țările - dacă se poate spune așa.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Benjamin Ferencz

Traducător: Roxana Cristina Gheorghe

Data apariției: decembrie 2021

Titlu original: Parting Words: 9 Lessons for a Remarkable Life

ISBN: 9786060066408

Copertă: Paperback

Număr pagini: 160

Limbă: Română

Dimensiuni: 12,5x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: RAO

 

Opinii editoriale

Cu toții ar trebui să îi fim recunoscători acestui om remarcabi, Benjamin Ferencz. Această carte îi spune povestea cu umor, patimă și înțelepciune adevărată. Pentru a ajunge ceea ce este astăzi, având în vedere începuturile sale, a trecut prin întâmplări care par scoase dintr-o poveste cu zâne. Este minunat faptul că, uneori, aceste întâmplări sunt adevărate. O lecție pentru toți care cred că nu se poate mai rău de atât sau că lucrurile nu se vor îndrepta niciodată.

Să fiți binecuvântat, domnule.

Martin Freeman

Nu știu unde să mă opresc când vine vorba de laudele față de Benny și de extraordinara sa carte. Ar trebui să devină lectură obligatorie pentru fiecare tânăr care se află în căutarea unei hărți despre cum să-ți trăiești viața... (Ben) este cea mai entuziastă și cea mai încântătoare persoană despre care am avut privilegiul de a citi.

Heather Morris, autoarea cărții „Tatuatorul de la Auschwitz”

Căldură, înțelepciune și inspirație - o carte pentru vremurile noastre scrisă de unul dintre cei mai însemnați oameni de pe Pământ. 

Philippe Sands, autor al cărților „Strada de la Est la Vest” și „Scara din frânghie”

Am citit această carte pe nerăsuflate și mi s-a părut că mi-a luat doar câteva momente. Domnul Ferencz transmite atât de mult cu atât de puține cuvinte, reducând totul la gândurile simple ale cuiva care călătorește de plăcere și fără bagaje în exces - numai cu lucrurile de care are nevoie. Stilul său îmi aduce aminte de alți scriitori adorabili, care scriu despre locuri pe care sper că nu le voi vedea niciodată, dar îmi spun lucruri pe care trebuie să le știu - Kurt Vonnegut, Primo Levi, William Wharton. Aici regăsim înțelepciunea redusă la strictul necesar - puțină, dar plină de conținut. Este exact ce ne trebuie.

Neil Oliver

O colecție de amintiri amuzante, cu un aer de optimism și, totodată, de lecții desprinse din înțelepciunea timpului. O lectură esențială.

Wendy Holden, autoarea cărții „Născuți supraviețuitori”
Benjamin Ferencz
Benjamin Ferencz
Autor

Benjamin Ferencz s-a născut în anul 1920 într-o țară care nu mai există. A absol...

vezi autor