TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Criminologie. Tratat 978-606-26-1562-8
Vezi
galerie

Criminologie. Tratat

de Andrei Năstaș, Sergiu Cernomoreț

Titlu apărut în colecția Științe juridice la Pro Universitaria

Id: #434912

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Abordarea criminalității este prerogativa dreptului penal, criminalisticii, dreptului procesual-penal, etc. Un loc aparte în studierea criminalității îl ocupă criminologia ca și ramură a științei. Acest fapt se datorează utilizării unui ansamblu de metode interdisciplinare, care oferă relevarea aspectului social-juridic al fenomenului criminalității și a metodelor de control social al acesteia.

 

Prima parte (partea generală - structurată în zece capitole) reunește aspecte teoretico-practice privind criminologia în sistemul științelor, fenomenologia criminalității, cauzalitatea în criminologie, personalitatea infractorului, victima în criminologie, metodologia cercetării criminologice, pronosticul criminologic, prevenirea criminalității, interacțiunea autorităților publice în activitatea de prevenire a criminalității, contracararea criminalității - obiectivul prioritar al autorităților publice.

 

Partea a doua cuprinde abordarea criminologică a tipurilor de infracțiuni, în calitate de criteriu fiind: sediul de incriminare (capitolul din Partea Specială a Codului Penal al Republicii Moldova), forma de vinovăție, genul sau statutul făptuitorului sau alt criteriu specific (infracțiunile privind inviolabilitatea și libertatea sexuală; criminalitatea organizată; criminalitatea economică; formele criminalității după genul făptuitorului; criminalitatea recidivă; criminalitatea minorilor; criminalitatea imprudentă; criminalitatea penitenciară; criminalitatea violentă).

 

Criminalitatea este investigată ținându-se cont de starea, nivelul, dinamica dar și alți indicatori ai criminalității din Republica Moldova, explicând cauzele și condițiile criminalității per ansamblu sau a diverselor sale forme.

 

Scopul tratatului reprezintă diseminarea cunoștințelor în domeniul criminologiei.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Andrei Năstaș, Sergiu Cernomoreț

Data apariției: martie 2024

ISBN: 978-606-26-1562-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 686

Limbă: Română

Dimensiuni: 17x24 cm - Academic / X4

Hârtie: 80g/m

Editura: Pro Universitaria

Sergiu Cernomoreț
Sergiu Cernomoreț
Autor

Este doctor în drept, conferențiar universitar, avocat. În 2010 a susținut teza...

vezi autor