Descriere produs
Să ridicăm paharul în cinstea botanicii și a băuturilor alcoolice
Sake a început cu un bob de orez. Scotch-ul s-a născut din orz, tequila, din agave, romul, din trestia‑de‑zahăr, iar bourbonul, din porumb. Vi s-a făcut sete?
În Botanistul euforic, Amy Stewart explorează varietatea amețitoare de plante, flori, copaci, fructe și ciuperci de care s-au folosit oamenii de-a lungul secolelor – cu ingeniozitate sau din pură disperare – pentru a le transforma în alcool.
Dintre toate plantele care sunt fermentate și distilate, unele sunt periculoase, altele sunt de-a dreptul bizare și una datează de pe vremea dinozaurilor, dar fiecare aduce o contribuție culturală unică la tradițiile și istoria noastră globală când vine vorba despre băuturi.
Această combinație fascinantă dintre biologie, chimie, istorie, etimologie și mixologie – care conține peste 50 de rețete de băuturi și sugestii de cultivare pentru grădinari – vă va face să fiți cel mai popular oaspete la orice petrecere cu cocktailuri.
Botanistul euforic este bestseller New York Times.
Steve Jobs (2013) ,
A vinde e omenește (2013) ,
Ce contează acum. Cum să câștigăm într-o lume a schimbărilor implacabile, a competiției feroce și a inovației de nestăvilit (2013) ,
Cultura serviciilor superioare (2013) ,
În reţea. De ce sharing-ul reprezintă viitorul afacerilor (2013) ,
Oamenii talentaţi vor să fie liberi (2015) ,
De la Nadia până azi (2016) ,
Împreună este mai bine (2017) ,
Vassa și Noaptea (2017) ,
Asasinarea arhiducelui (2017) ,
Detalii produs
Titlu original: The Drunken Botanist
ISBN: 978-606-722-272-2
EAN-16: 978606722272
Copertă: Paperback
Număr pagini: 366
Limbă: Română
Dimensiuni: 15x20,5 cm
Hârtie: 80g/m
Editura: Publica
Cărți Non-ficțiune >> Cărți Gastronomie >> Cărți Băuturi
Cărți Non-ficțiune >> Cărți Gastronomie >> Cărți Rețete
Opinii editoriale
„Fascinația lui Stewart pentru subiectul ales este contagioasă.”
San Francisco Chronicle„Stewart combină curiozitatea intelectuală a unui cercetător cu observațiile pătrunzătoare ale unui grădinar adevărat.”
The Providence (RI) Journal„Amy Stewart înțelege că o carte bună poate fi despre un subiect la fel de comun precum pământul de sub picioarele noastre.”
The Dallas Morning News