TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Puterea educației financiare 978-606-39-1318-1
Vezi
galerie

Puterea educației financiare

de Alexandru Dinu

Id: #434011

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Despre lucrare. Din perspectiva celui calificat în psihologie, apreciez, totodată, că prezenta lucrare transmite justa constatare, de iz de asemenea psihologic, că obiceiurile financiare, ca orice obiceiuri comportamentale, constituie apanajul unor modele de formare a personalității în perioada copilăriei și a adolescenței, care include și latura caracterului, unul dintre factorii determinanți ai comportamentului financiar, acestea impregnându-se în subconștientul copilului, ca, mai târziu, respectivul, aflându-se în postura decidentului financiar, să le aplice similar celor învățate, trăite și conturate. De aceea, prin prezenta carte, nu se subliniază doar constatarea cu pricina, ci se și îndeamnă la conștientizare, la acțiune și la îmbunătățirea obiceiurilor pe acest plan, astfel încât efectele înregistrate în privința nivelului de trai și a situației calității vieții să înceapă să se optimizeze.

 

Cuprinsul lucrării. Pe lângă informațiile, argumentele cu privire la educarea comportamentului financiar și recomandările de optimizare a vieții financiare, cartea „Puterea educației financiare” este, pe alocuri, se poate spune, și de psihologie, iar referirile la piramida trebuințelor, creată de către psihologul umanist Abraham Maslow, precum și transpunerea acesteia în piramida educației financiare, capitol în care se prezintă și experimentul care vizează capacitatea de răbdare și autocontrol, realizat de către psihologul american Walter Mischel, în perioada în care era profesor la Universitatea Stanford, confirmă această conexiune aflată între cele două domenii.

 

Puncte forte și publicul-țintă. Ca redactor al cărții, am remarcat stilul informal și limbajul „vorbit”, cel ușor de parcurs, apropiat de cititor și concentrat pe mesaj, autorul ținându-se departe de aspectul formal și rigid al majorității cărților de specialitate. Acesta nu a aplicat principiul potrivit căruia „cărțile din cărți se scriu”, ci a preferat să împărtășească experiența sa practică în domeniul educației și al consultanței financiare, să își auto-exemplifice conduita financiară ante- și post-practică în respectiva materie și să ofere recomandări concrete cu privire la optimizarea comportamentului financiar, efectul real reliefat, în cazul aplicării acestora, fiind acela al creșterii nivelului de trai al omului obișnuit, al celui care se confruntă cu greutăți ori lipsuri, al celui care s-a blocat în nevoi și dorințe neîndeplinite și care a uitat nu atât drumul către succes neapărat, ci calea către o viață tihnită, al celui care nu are, deși ar fi putut sau ar putea să aibă mai mult. În acest substrat constă adevărata utilitate a cărții.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Alexandru Dinu

Data apariției: decembrie 2023

ISBN: 978-606-39-1318-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 154

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Evrika

Teme: succes