TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cruciada a Patra (1202-1204) LC-IAM-CRUAP1-19-N-001
Vezi
galerie

Cruciada a Patra (1202-1204)

de Ion Alexandru Mizgan

Id: #308056

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

E de remarcat și de lăudat efortul autorului de a se mișca în hățișul unei producții scrise derulate pe cel puțin două secole, în cadrul căreia, nu de puține ori, domină controversele, interpretările diferite și chiar diametral opuse, spiritul partizan și confesionalizat etc. Să remarcăm, de asemenea, aplecarea nu doar spre motivațiile creștine fundamentale, ci și spre cele islamice, în condițiile în care țintă cruciaților erau în chip natural păgânii, prigonitorii numelui lui Hristos.


Se desprinde și tratarea echilibrată a raporturilor aparent armonice, dar destul de convulsionate în secret dintre taberele cruciate, marcate de câteva poluri de putere, din rândul cărora se desprind Papalitatea, Veneția și Cavalerii Occidentali.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ion Alexandru Mizgan

Data apariției: decembrie 2019

ISBN: 978-606-875-661-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 406

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Lumea credinţei

 

Opinii editoriale

"Autorul are marele merit de a fi elaborat o lucrare deosebită și insolită în peisajul istoriografiei noastre. Pe lângă imensa muncă de documentare bibliografică, s-a apelat la urmele vii de la Veneția, la "comorile spirituale" aduse în Lagună de la Constantinopol, la texte narative mai târzii despre evenimentele de la 1200, păstrate în arhive și biblioteci din Cetatea Dogilor. În acest fel, avem în față o adevărată monografie în limba română despre Cruciada a Patra și implicațiile sale în spațiul sud-est european și românesc."

Acad. Ioan-Aurel Pop