TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Continentul barbar LI-KEL-CBEIUC-19-N-001
Continentul barbar
Vezi
galerie

Continentul barbar

de Keith Lowe

Titlu apărut în colecția Kronika la Litera

Id: #262568

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Europa și urmările celui de-Al Doilea Război Mondial
 

Descriere produs

Cel de-al Doilea Război Mondial a lăsat în urma lui o Europă în haos. Peisajele fuseseră distruse, oraşe întregi rase de pe faţa pământului şi mai mult de 35 de milioane de oameni ucişi. Pe cea mai mare parte din continent, instituţiile a căror existenţă o considerăm astăzi un lucru firesc – cum ar fi poliţia, presa, transportul, administraţiile locale şi naţionale – erau fie cu totul absente, fie compromise total. Rata criminalităţii ajunsese la niveluri extrem de ridicate, economia se prăbuşise, iar populaţia Europei se afla în pragul foametei.

 

În acest studiu inovator al anilor care au urmat conflagraţiei mondiale, Keith Lowe descrie un continent încă bântuit de violenţă, unde mari părţi ale populaţiei trebuiau încă să accepte faptul că războiul se terminase. El scoate în evidenţă moralitatea deformată şi nevoia insaţiabilă de răzbunare care au reprezentat moştenirea acestui conflict. Descrie purificarea etnică şi războaiele civile care au distrus vieţile oamenilor obişnuiţi de la Marea Baltică la Mediterană şi întemeierea unei noi ordini mondiale care a adus, în cele din urmă, stabilitate, într-un continent zguduit din temelii. Acestea au fost realităţi, ne spune autorul, care au existat pe tot continentul – la Est şi la Vest.

 

Bazându-se pe documente originale, pe interviuri şi literatură de specialitate în opt limbi diferite, Continentul barbar ne oferă o imagine a unei scurte perioade haotice dintre finalul celui de-al Doilea Război Mondial şi începutul Războiului Rece. Cartea reprezintă o premieră, fiind prima lucrare importantă despre această perioadă.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Keith Lowe

Traducător: Corina Hădăreanu

Data apariției: mai 2019

Titlu original: Savage Continent: Europe in the Aftermath of World War II

ISBN: 978-606-33-3760-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 576

Limbă: Română

Dimensiuni: 13,7x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: Al Doilea Război Mondial, război, conflict, pericol, societate

 

Opinii editoriale

Grafic și înfricoșător. Această carte excelentă dezvăluie o imagine puțin cunoscută și înspăimântătoare a unui continent aflat în îmbrățișarea fărădelegii și a haosului.

Ian Kershaw
Keith Lowe
Keith Lowe
Autor

Keith Lowe a studiat literatură engleză la Manchester University, după care s-a...

vezi autor