TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Hristos, prietenul clipelor de grea încercare BI-GEB-HPCDGN-21-N-001
Hristos, prietenul clipelor de grea încercare
Vezi
galerie

Hristos, prietenul clipelor de grea încercare

de Georges Barbarin

Titlu apărut în colecția Carte Ortodoxă la Bizantină

Id: #372621

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ghid practic al creștinului ortodox
 

Descriere produs

Propunem cititorilor noștri o scriere nu foarte amplă, dar extrem de bogată în conținutul ei. Ea se înscrie în seria de lucrări duhovnicești, în spiritul volumelor anterioare tipărite la Editura Bizantină, cum sunt Mărturii din viață monahală, Jurnal duhovnicesc și altele.


Textul de față se așază într-un ethos ortodox curat, structurat pe chemarea la o smerenie (umilință, în limbajul cărții) multifuncțională (interioară, deplină, cât și în expresia exterioară). Această expresie în trup a umilinței ni se pare a fi esențialul calitativ al lucrării.


Prin prisma smereniei se pot preîntâmpina multe din neajunsurile vieții noastre. Se poate ieși, spre exemplu, din pesimism, care are în străfundurile sale și o doză de prea mare încredere în modul propriu de evaluare a realității: „Sunteți pesimiști pentru că viața voastră nu are un scop, pentru că sunteți izolați chiar în sânul propriei voastre familii și pentru că ați luat obiceiul de a critica totul, de a vedea încercare în orice.”


În mesajul cărții se urmărește predarea integrală a viețuirii noastre lui Hristos, Prietenul clipelor de grea încercare, prin dobândirea unei stări de intensă smerenie. În acest duh se primesc multe din lucrările „fundamentale” ale eului nostru: deznădejdea, abuzurile, defectele fizice, durerile și suferințele, angoasă în fața neprevăzutului și a viitorului, sărăcia, etc.” - Extras din Nota editorului

extinde
 

Detalii produs

Autor: Georges Barbarin

Data apariției: aprilie 2021

ISBN: 973-9492-08-8

EAN-13: 6422752001168

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 64

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x21 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Bizantină

Teme: creștinism, Dumnezeu

 
Toate categoriile:
Cărți Non-ficțiune >> Cărți Religie