TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Previzibilitatea legislației și jurisprudenței în materie penală VA-FCI-PLIJNM-19-N-001
Previzibilitatea legislației și jurisprudenței în materie penală
Vezi
galerie

Previzibilitatea legislației și jurisprudenței în materie penală

Id: #264183

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Volumul de față cuprinde lucrările secțiunii de drept penal din cadrul Conferinței Internaționale Bienale organizate la 2-3 noiembrie 2018 de către Centrul de Cercetări în Științe Penale din cadrul Facultății de Drept a Universității de Vest din Timișoara.

Prima parte concentrează discuții în legătură cu extensiunea și intensiunea noțiunii de previzibilitate în dreptul penal material, în timp ce a două parte a volumului se referă la analiză efectelor imprevizibilității în domeniul dreptului procesual penal. Studiile publicate reprezintă atât abordări punctuale a anumitor instituții de expresie generală (reabilitarea, infracțiunea omisivă, răspunderea persoanelor juridice, prescripția), cât și evaluări ale conținutului normativ al unor infracțiuni din perspectiva caracterului previzibil (traficul de influență, spălarea banilor, evaziunea fiscală). În materia procedurilor penale analizele au vizat arestul la domiciliu, calitatea de martor sau acordul de recunoaștere a vinovăției, fără a neglija cercetări dedicate înțelegerii și explicației cauzelor imprevizibilității. 

Editorii sunt conștienți de necesitatea aprofundării demersurilor grupate în acest volum în sensul dimensionării corecte a manierei în care imprevizibilitatea afectează legislația și jurisprudența din România. În perspectivă, lansăm promisiunea continuării acestei direcții de cercetare în viitor.”

Centrul de Cercetări în Științe Penale
Timișoara, aprilie 2019

extinde
 

Detalii produs

Coordonator: Laura Maria Stănilă, Flaviu Ciopec, Ioana Celina Pasca

Data apariției: august 2019

ISBN: 978-606-39-0490-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 240

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x21 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Universul Juridic

Laura Maria Stănilă
Laura Maria Stănilă
Coordonator

Dr. Laura Maria Stănilă este avocat în cadrul Baroului Timiș și membru fondator...

vezi autor