TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Răspunderea civilă contractuală în domeniul protecției datelor cu caracter personal UJ-MAM-RCCNDP-21-N-001
Răspunderea civilă contractuală în domeniul protecției datelor cu caracter personal
Vezi
galerie

Răspunderea civilă contractuală în domeniul protecției datelor cu caracter personal

de Maria Maxim

Titlu apărut în colecția Biblioteca profesioniştilor la Universul Juridic

Id: #366618

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Lucrarea prezintă un caracter de noutate din perspectiva legislației privind protecția datelor, în principal a Regulamentului General (UE) privind protecția datelor nr. 2016/679, analiză prezentând condițiile răspunderii civile contractuale reglementate de Codul civil, plecând de la fundamentul răspunderii civile în această materie, integrat exigențelor aduse de noul regim juridic al dreptului la protecția datelor.

 

Pentru atingerea obiectivelor de cercetare, autorul a împărțit Lucrarea în trei părți principale, finalizând cu o secțiune în care au fost prezentate concluziile analizei și propunerile de lege ferenda. Prima parte a Lucrării, ce a fost dedicată aspectelor legate de principiile de legitimitate ale operațiunilor de prelucrare în lumina Regulamentului General (UE) nr. 2016/679, include aspecte referitoare la categoriile de date personale, natură și conținutul dreptului la protecția datelor cu caracter personal, subiectele de drept, precum și temeiurile juridice în baza cărora se pot prelucra datele personale, cu respectarea condițiilor de legitimitate în care se pot colecta și utiliza lato sensu informații ce conțîn date cu caracter personal. A două parte a Lucrării, dedicată principiului responsabilității și contractelor în materia protecției datelor cu caracter personal, expune considerațiile autorului privind dimensiunea și conținutul principiului responsabilității, precum și tipurile de contracte ce intervin în materia protecției datelor cu caracter personal, în timp ce ultima parte a Lucrării este concentrată în jurul temei răspunderii civile contractuale a operatorului de date și a persoanei împuternicite, fără a omite argumentele legate de posibilitatea persoanei vizate de a opta între răspunderea civilă delictuală și cea contractuală sau de utilitatea clauzelor penale din perspectiva obstacolelor de demonstrare a întinderii prejudiciului.

 

Prin urmare, Lucrarea conține o structură care permite înțelegerea instituției juridice a răspunderii civile contractuale, cu nuanțele imprimate ei de domeniul specific al protecției datelor, fiind abordate teme complexe într-un stil literar, tehnico-științific ușor de înțeles, fiind astfel dedicată atât specialiștilor în domeniu, cât și persoanelor vizate de operațiuni de prelucrare a datelor cu caracter personal.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Maria Maxim

Data apariției: februarie 2021

ISBN: 978-606-39-0772-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 432

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Universul Juridic