TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Jurnalul unei epoci. 1926–1935 (Vol. 1) HU-DDR-JUE1DL-18-N-001
Vezi
galerie

Jurnalul unei epoci. 1926–1935 (Vol. 1)

de Denis de Rougemont

Titlu apărut în colecția Memorii | Jurnale la Humanitas

Id: #254170

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Țăranul de la Dunăre. Jurnalul unui intelectual în șomaj
 

Descriere produs

Avem în aceste prime jurnale „non-intime”, cum le numeşte Denis de Rougemont, un autor care se caută pe sine confruntându-se cu lumea de la sfârşitul deceniului trei al secolului trecut. O lume tihnită încă, lipsită de convulsii şi de derapaje, care nu face parcă decât să-l trimită înapoi, spre explorarea propriei interiorităţi, pentru a afla acel glas unic ce-i aparţine numai lui. Jurnalul de faţă este de aceea un discurs de o autenticitate rar întâlnită, care respinge deopotrivă atitudinea căldicică şi excesul în expresie, discurs echilibrat ce-l va caracteriza întotdeauna pe întemeietorul filozofiei personaliste.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Denis de Rougemont

Traducător: Emanoil Marcu, Vlad Russo

Data apariției: mai 2018

ISBN: 978-973-50-5811-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 312

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: emoții, Cultură

 

Opinii editoriale

„Nu mă interesează nici arta de a spune în sine, care este o zicere despre nimic şi căreia mai multe şcoli de retorică îi înnoiesc prin secole exigenţa austeră sau barocă; nici acel mod de a spune fără artă de care oricine s-a crezut capabil, dintotdeauna, pe motiv că a trăit. Dacă ar trebui cu orice preţ să aleg, probabil aş opta – împins de o nevoie inconştientă de a supracompensa – pentru povestire. Pentru Istorie, aşadar.”

Denis de ROUGEMONT

„Gândirea lui Denis de Rougemont este globală, se regăseşte la toate nivelurile, este totală fără a fi totalitară; nu e dogmatică, însă oferă cheile, metodele indispensabile pentru indispensabila gândire personală, fiind capabilă să răspundă problemelor de azi. Filozofia lui Denis de Rougemont ar fi, cu siguranţă, în măsură să le dea occidentalilor forţa intelectuală prin care să reziste la şantajul dogmelor totalitare. Dacă tinerii noştri gânditori, aflaţi într-un impas cogitativ, au nevoie de o direcţie şi de un model de gândire teoretică şi practică, le pot găsi, spre marele lor folos, la acest autor.”

Eugène IONESCO