TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Holocaustul în România PO-RAI-HOLONR-19-N-001
Holocaustul în România
Vezi
galerie

Holocaustul în România

de Radu Ioanid

Titlu apărut în colecția Document la Polirom

Id: #307628

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Ediţia a III‑a revăzută şi adăugită

Coeditare cu Editura Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”

„Volumul de față este o demonstrație a faptului că istoria se rescrie, se completează, se nuanțează, dar în liniile sale matriceale rămîne aceeași. Condiția suficientă este accesul la arhive și mărturii și o analiză fără prejudecăți a acestora. După mai bine de zece ani de la Evreii sub regimul Ion Antonescu, Radu Ioanid reia tema Holocaustului din România coroborînd noi documente și mărturii. A rezultat o istorie mai amplă a tragediei distrugerii evreilor din România.” (Alexandru Florian)

„Noi documente și cercetarea ulterioară a arhivelor de la USHMM și a celor românești au îmbogățit această a treia ediție a volumului inovator al lui Radu Ioanid, confirmînd astfel că acesta este studiul definitoriu cu privire la Holocaustul din România. Oferind o descriere și o analiză competentă a celui mai întunecat episod din istoria României, Radu Ioanid le dă românilor ocazia de a‑și privi în față, cu seriozitate, trecutul.” (Dennis Deletant)

Sumar: Statutul legal al evreilor în România (1800-1944) • Masacrele de la începutul războiului • Lagărele de tranzit, ghetourile, deportările și alte forme de asasinat în masă • Supraviețuirea evreilor români • Destinul evreilor români aflați în străinătate • Guvernul Antonescu prin prisma propriilor declarații

extinde
 

Detalii produs

Autor: Radu Ioanid

Data apariției: decembrie 2019

ISBN: 978-973-467-879-2

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 544

Limbă: Română

Dimensiuni: 16x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Radu Ioanid
Radu Ioanid
Autor

Radu Ioanid este directorul Diviziei de Programe Arhivistice Internationale, Cen...

vezi autor