TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Conştiinţa unui liberal 978-973-1931-24-1
Conştiinţa unui liberal

Conştiinţa unui liberal

de Paul Krugman

Titlu apărut în colecția Co-lecţia de economie la Publica

  • Transport gratuit la comenzile de peste 120 de lei
  • Retur posibil: 365 zile
  • Data estimată de livrare: 26.10.2021
  • Ambalare gratuită a cadoului
 

Descriere produs

În Conştiinţa unui liberal, Paul Krugman ia la bani mărunţi America secolului XX, începând cu economia politică a Epocii de Aur, până la anii Bush, despre care nu are o părere prea bună. El arată că bunăstarea şi impasul economic nu apar de la sine, ci sunt create ca rezultat al politicilor guvernamentale. Nici America păturii de mijloc, rezultată din New Deal, nici America din ce în ce mai oligarhică a ultimilor ani nu au fost întâmplătoare.

O critică a „mâinii ascunse” a politicii care dă la o parte „mâna invizibilă” a economiei, cartea economistului american este o trecere în revistă a politicii şi politicienilor americani, cu bunele şi cu relele ei. Protagoniştii sunt personaje celebre, precum Nixon, Reagan, Clinton sau Bush. Dar ei sunt doar punct de pornire pentru o discuţie serioasă despre dreapta şi stânga americane şi despre principiile care unesc şi împacă diferenţele.

Conştiinţa unui liberal este o carte manifest care pune SUA într-o nouă lumină şi pledează pentru principiile democraţiei.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Paul Krugman

Traducător: Constantin Dumitru Pălcuş

Data apariției: 2010

ISBN: 978-973-1931-24-1

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 328

Dimensiuni: 14,5x20 cm

Editura: Publica

Titlu original: The Conscience of a Liberal

Pagini: 328

Limba: Română

Hârtie: 80g/m

 
Toate categoriile:
Carte non-ficțiune >> Afaceri și economie >> Economie și științe economice
Carte non-ficțiune >> Științe umaniste >> Politică și relații internaționale
Speciale >> Premiul Nobel
Speciale >> Nonfiction
 
Cuvinte cheie:
economie politică, politici guvernamentale, SUA, Nixon, Reagan, Clinton, Bush
 

Opinii editoriale

"Această carte ar putea trezi şi unele conştiinţe de la noi. Paul Krugman nu este un liberal aşa cum înţelegem noi liberalismul. El este un liberal american, opus conservatorismului radical republican, opus fundamentalismului de piaţă. De altfel, cartea e un răspuns peste timp la adresa unei cărţi din anii `60 a unui senator american, cu titlul Conştiinţa unui conservator. Conştiinţa lui Krugman a rezonat la creşterea inegalităţilor din societatea americană în deceniile care au dus la Marea Criză din 1929 şi la similaritatea acelei situaţii cu circumstanţele care au dus la criza financiară şi economică din 2008. În cartea lui susţine impozitarea progresivă, pentru a reduce inegalităţile sociale, şi sprijină clasa de mijloc, aflată în pericol atunci când inegalităţile se adâncesc."

Liviu Voinea

"Argumentele accesibile, elegant prezentate, ale lui Krugman combină fericit datele economice cu analiza socială şi politică. Rezultatul e o apărare întemeiată istoric a liberalismului şi un îndemn de recuperare a controlului asupra propriului destin economic."

Publishers Weekly
Paul Krugman
autor

Autor al unei rubrici bisăptămânale de opinie editorială care apare...

vezi autor