TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Luminile Nordului BB-AML-LUMINN-20-N-001
Luminile Nordului
Vezi
galerie

Luminile Nordului

de Amy Liptrot

Titlu apărut în colecția Memoir la Black Button Books

Id: #323067

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Un volum de memorii captivant despre alcoolism și despre redescoperirea vastității spațiului natural vindecător. Luminile Nordului jonglează cu senzațiile, cu urbanul londonez și ruralul insulelor din arhipelagul scoțian Orkney, cu deznădejdea dependenței și speranța libertății. Luminile Nordului a câștigat Wainwright Prize în 2016 și PEN Ackerley Prize în 2017 și a fost pe listele scurtă Wellcome Prize (2016 ) și Ondaatje Prize (2017). O carte ce vorbește cu luciditate despre momente nebuloase, înlocuind strânsoarea claustrofobă a alcoolismului cu vastitatea, sălbăticia și libertatea spațiilor deschise ale insulelor din nordul Scoției.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Amy Liptrot

Traducător: Irina Șubulică

Data apariției: decembrie 2020

ISBN: 978-606-900-318-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 254

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Black Button Books

 

Din blogul Cartepedia

Cristina Seciu Cristina Seciu

,,După cele 10 cărţi de literatură, 10 autobiografii ale unor femei remarcabile. De la experienţa de război a unei femei anonime din Berlin până la autobiografia legendei jazz-ului Billie Holliday. I......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

"Un volum de memorii liric și curajos… Capacitatea lui Liptrot de a împleti spațiul interior cu sălbăticia spațiului exterior o face o scriitoare atât de interesantă…"

Will Self, The Guardian

"Luminile Nordului este un volum de memorii, o carte despre nopți sălbatice în Londra și despre forme diferite de sălbăticie din Orkney. Este plină de beții, de greșeli, de furie și de regrete. Dar asta nu e totul. Este deopotrivă un exemplu curat, limpede și impresionant de scriere naturalistă. Astfel, dezvăluie un sentiment de uimire în fața naturii; este o carte însuflețită de cristei, de nori noctilucenți și de o existență la marginea lumii."

The Herald

"Vorbește cu luciditate despre momente nebuloase, înlocuind strânsoarea claustrofobă a alcoolismului cu vastitatea, sălbăticia și libertatea spațiilor deschise ale insulelor din nordul Scoției."

Black Button
Amy Liptrot
Amy Liptrot
Autor

Amy Liptrot a publicat texte în numeroase publicații având o rubrică curentă în...

vezi autor