TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Economia socială 978-606-26-1631-1
Vezi
galerie

Id: #426844

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Organizare. Guvernanță. Inovare
 

Descriere produs

În fața schimbărilor rapide și profunde ale erei moderne, regândirea experienței economiei sociale, născută la mijlocul secolului al XIX-lea în contextul revoluției industriale, capătă o semnificație aparte. Nu este vorba doar de o istorie a ideilor economice, de o imagine de ansamblu a modelelor organizaționale și de guvernanță ale entităților de economie socială, ci și de o reevaluare a rolului și eficacității acestora în rezolvarea problemelor sociale contemporane. O astfel de lucrare se adresează profesorilor, cercetătorilor și studenților interesați de cel „de-al treilea sector”, dar și profesioniștilor din domeniul economiei sociale care au nevoie de repere teoretice și de noi grile de reflecție și analiză a activității lor.

 

Principiile cooperării și solidarității, ale activității economice colaborative, ale guvernanței democratice și participative care stau la baza economiei sociale capătă un nou sens în căutarea de soluții la probleme pe care nu le-am mai întâlnit până acum. Inovația socială generată de-a lungul istoriei de modele de cooperare, colaborare și solidaritate poate servi drept exemplu pentru noi soluții de dezvoltare, transformând multe dintre dificultățile noastre actuale în avantaje.

 

Din această perspectivă, aprofundarea reflecției contextualizate asupra economiei și antreprenorialului social, conștientizarea și consolidarea competențelor în acest domeniu răspund unei nevoi reale. Concretizarea sa intră în sfera de responsabilitate a universităților și a centrelor de formare și cercetare, întrucât, în fața provocărilor care se anunță, acestea trebuie să ofere noii generații opțiuni multiple de reflecție și acțiune legate de modelele alternative de dezvoltare, capabile să ofere soluții adaptate noilor probleme economice, sociale și de mediu.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Valentin Radu, Maria I. Niculescu, Alina Iuliana Tăbîrcă, Rodica Pamfilie

Coordonator: Antoniy Galabov

Traducător: Smaranda Angheni

Data apariției: octombrie 2022

ISBN: 978-606-26-1631-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 348

Limbă: Română

Dimensiuni: 17x24 cm - Academic / X4

Hârtie: 80g/m

Editura: Pro Universitaria

 

Loc în topurile Cartepedia

Valentin Radu
Valentin Radu
Autor

Conf. univ. dr, cadru didactic titular la Universitatea Valahia din Târgoviște,...

vezi autor
Maria I. Niculescu
Maria I. Niculescu
Autor

Maria Niculescu, doctor în economie, profesor universitar şi conducător de docto...

vezi autor