TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Maria-Georgiana Teodorescu
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Studii. A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (2008), un masterat în Dreptul afacerilor la Universitatea „Nicolae Titulescu” din București (2010), studiile doctorale ale Facultății de Științe Politice a Universității din București (obținând titlul de Doctor în Științe politice în 2015), precum și studiile doctorale ale Facultății de Drept a Universității „Titu Maiorescu” din București (obținând titlul de Doctor în Drept în 2015).

Activitate profesională. Începând cu anul 2009 este avocat, membru al Baroului București, din 2013 având propriul cabinet individual. Până atunci, a colaborat cu mari societăți de avocatură din București, în domeniile drept penal și drept comercial. Începând cu anul 2012 este cadru didactic universitar la Facultatea de Drept a Universității „Titu Maiorescu”, actualmente lector, susținând cursuri și seminare la materia Drept procesual penal.

Publicații. Este autor al unei monografii de drept penal comparat în domeniul infracțiunilor de corupție, Combaterea infracțiunilor de corupție la nivel național și european, Ed. Pro Universitaria, 2016, co-autor al lucrărilor Teste grilă pentru examenele de an, licență și admitere în profesiile juridice, ed. a 7-a, Ed. Hamangiu, 2022; Drept procesual penal. Partea generală. Note de curs, trei ediții, Ed. Hamangiu, 2016, 2020 și 2021, și Drept procesual penal. Partea specială. Note de curs, trei ediții, Ed. Hamangiu, 2017, 2020 și 2022; coautor al unui curs de master Instituții de drept penal general aprofundat, Ed. Hamangiu, 2021, precum și al mai multor culegeri de teste grilă pentru admitere în profesii juridice și a numeroase articole, studii și comentarii publicate în volume și reviste romanești și străine.