TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Tao rostit 978-606-8460-59-8
Vezi
galerie

Tao rostit

de Osho

Id: #226397

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Comentarii asupra unor fragmente din Tao Te Ching
 

Descriere produs

Cartea Tao rostit. Comentarii asupra unor fragmente din Tao Te Ching este al patrulea volum din seria de discursuri Tao: Cele trei comori, dedicat cu precăderii iubirii, comoara care nu prisosește niciodată în lume.


În comentariile sale pe margine aforismelor lui Lao Tzu, Osho prezintă iubirea nu ca o emoție, ci ca forma cea mai subtilă de energie, substratul tuturor formelor de energie existente și esența vieții. Prezintă, de asemenea, iubirea în relație cu sexul, frica, familia, știința, arta și rugăciunea. Arată că mintea este un biocomputer, surprinde dificultatea înțelegerii lucrurilor simple și enunță problema umană a identificării cu corpul.


Cel mai mare miracol din viață este iubirea și tot ea este și cel mai mare mister; mai mare decât viața însăși, fiindcă iubirea este însăși esența pentru care există viața.

 

Iubirea este sursa vieții și totodată scopul ei. Dar nu înțelege greșit iubirea ca fiind o emoție - nu este. Iubirea nu este o emoție, nu este un sentiment. Iubirea este cea mai subtilă energie; mai subtilă decât electricitatea. ea este însuși substratul tuturor energiilor.

 

Încearcă să înțelegi iubirea, apoi celelalte comori vor fi ușor de înțeles.

 

Ce e interiorul? Ce e exteriorul? Sunt unul și același lucru! Exteriorul face parte din interiorul tău, iar interiorul face parte din exteriorul tău. Exteriorul nu e altceva decât stratul cel mai exterior al interiorului. Interiorul nu e altceva decât stratul cel mai interior al exteriorului. Nu sunt două lucruri diferite.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Osho

Traducător: Carmen Ştefania Neacşu

Data apariției: noiembrie 2018

Titlu original: Talking Tao: On Fragments of Lao Tzu’s Tao Te Ching

ISBN: 978-606-8460-59-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 257

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Mix

Teme: adevăr, fericire, iubire

 Osho
Osho
Autor

Osho s-a născut în Kuchawada, India, la 11 decembrie 1931. Tatăl său a fost negu...

vezi autor