TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Mitologia orientală (Vol. 2)
Vezi
galerie

Mitologia orientală (Vol. 2)

de Joseph Campbell

Titlu apărut în colecția Misterele inconștientului colectiv la Trei

Id: #428955

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În Mitologia orientală, Campbell explorează miturile subiacente și tradițiile folclorice care au evoluat în marile filosofii ale egiptenilor și sumerienilor, precum și în religiile distinctive din Egipt, Mesopotamia, India, China și Japonia, incluzând hinduismul, budismul, taoismul și șintoismul. Acest volum fascinează în continuare prin elocvență, amploare și viziune.


În timp ce eroul tipic occidental este o personalitate și, prin urmare, în mod inevitabil tragic, condamnat să fie implicat serios în agonia și misterul temporalității, eroul oriental este monada: imagine a eternității, în esență fără caracter, neatinsă de sau lepădându-se cu succes de implicările amăgitoare ale lumii muritorilor. Și așa cum în Vest orientarea către personalitate se reflectă până și în conceptul și experiența lui Dumnezeu ca personalitate, în Orient, într-un contrast perfect, sentimentul copleșitor al existenței unei legi absolut impersonale care umple și armonizează toate lucrurile reduce la o simplă pată accidentul unei vieți individuale.

 

Două motive importante se disting în mitologiile și religiile lumii. Ele nu sunt identice. Au istorii diferite. Pe primul și cel mai timpuriu îl putem numi minune, într-unul dintre aspectele sale, de la simplă uimire prin contemplarea unui lucru inexplicabil până la încremenire din groază demonică sau venerație mistică. Cel de-al doilea este salvarea de sine: ispășirea sau eliberarea de o lume căreia i s-a epuizat strălucirea.

Joseph Campbell

extinde
 

Detalii produs

Autor: Joseph Campbell

Fotograf: Oana Badea

Data apariției: aprilie 2022

Titlu original: The Masks of God: Oriental Mythology

ISBN: 978-606-40-1569-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 578

Limbă: Română

Dimensiuni: 17x24 cm - Academic / X4

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

Teme: mitologie, suflet, supraviețuire

 

Opinii editoriale

„Măștile Zeului este cea mai cuprinzătoare și cea mai imaginativă lucrare pe care o avem despre un subiect care mai devreme sau mai târziu trebuie să atragă atenția fiecărui cititor serios.”

The New York Times
Joseph Campbell
Joseph Campbell
Autor

Joseph John Campbell (1904-1987) a fost un cercetător al miturilor și religiilor...

vezi autor