TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cinci conflicte (necesare) în relația de cuplu 978-606-40-2052-9
Cinci conflicte (necesare) în relația de cuplu
Vezi
galerie

Cinci conflicte (necesare) în relația de cuplu

de Joanna Harisson

Titlu apărut în colecția Psihologie Practică la Trei

Id: #432555

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Prima imagine, atunci când asociem mental viața de cuplu și conflictul, este aceea a unei atmosfere tensionate, de care facem tot posibilul să ne ferim. Însă, după experiența sa de 5 ani ca avocată în domeniul divorțurilor, Joanna Harrison a ajuns la concluzia că anumite conflicte sunt necesare și pot salva relația de cuplu de la disoluție.

 

Cum comunicăm cu partenerul nostru? Cum gestionăm relația cu socrii (familia extinsă a partenerului)? Cum ne împărțim sarcinile casnice? Cum gestionăm consecințele distanței dintre noi, atunci când aceasta e impusă de obligațiile profesionale sau de alt fel? Cum ne simțim în raport cu fizicul partenerului, cu alte cuvinte, ce facem cu relația noastră sexuală, dar nu numai? Abordând aceste teme principale și altele, conexe, cum ar fi apariția copiilor, cu empatie și delicatețe, prin exemple și extrase din timpul ședințelor de terapie, autoarea îi oferă cititorului un cadru lărgit de referință și de reflectare, precum și idei de aplicat în cuplu.

 

„De multe ori, cuplurile aduc în discuție în ședințele de terapie diverse conflicte pe care le au în relația lor, în speranța că aici vor învăța să citească mai bine gândurile partenerilor sau că eu le voi putea oferi o soluție prin care ei să reușească, într un fel ca prin magie, să comunice unul cu celălalt. Rezultatul ședințelor de terapie este, de fapt, o acceptare a faptului că va fi necesar să își explice mai clar unul altuia cum stau lucrurile.


... viața sexuală a unui cuplu nu începe doar în dormitor (chiar dacă, de cele mai multe ori, acolo ajung partenerii). O relație fizică senzuală poate fi alcătuită din mici gesturi: o scurtă atingere oferită în treacăt în bucătărie, timpul petrecut stând așezați unul lângă altul pe canapea sau gestul de a îndepărta o șuviță de păr de pe fața partenerului. Unii oameni fac aceste gesturi în mod natural, alții trebuie să înțeleagă mai bine ce le aduce plăcere partenerilor și să depună un efort conștient pentru a interacționa mai des cu ei la nivel fizic. Pentru întreținerea unei relații intime este nevoie de astfel de acțiuni, dar și de descoperirea conștientă a propriului corp și a preferințelor personale.”

Joanna Harrison

extinde
 

Detalii produs

Autor: Joanna Harisson

Traducător: Gabriela Chiriță

Data apariției: septembrie 2023

Titlu original: Five Arguments All Couples

ISBN: 978-606-40-2052-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 288

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

Teme: conflict, terapie, cuplu