TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Contenciosul financiar și fiscal. Note de curs
Vezi
galerie

Contenciosul financiar și fiscal. Note de curs

de Ioana Maria Costea

Titlu apărut în colecția Cursuri, seminarii, teste la Hamangiu

Id: #424401

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Contenciosul financiar și fiscal. Note de curs este o lucrare adresată în primul rând studenților și masteranzilor de la facultățile de drept. Cartea poate fi însă un îndrumar util și pentru practicienii dreptului financiar și fiscal, pentru specialiștii în finanțe publice, în mod deosebit pentru cei care lucrează în instituțiile de control financiar și fiscal.

 

Într-o prezentare succintă și bine structurată, cartea debutează cu o analiză rapidă a cadrului legal și a instituțiilor cu atribuții în controlul cheltuirii banilor publici, atât a celor din bugetul național – Curtea de Conturi a României –, cât și a celor din bugetul Uniunii Europene – Curtea de Conturi Europeană.

 

Mai departe, este analizat contenciosul raporturilor de drept fiscal, cu toate etapele lui – controlul fiscal, actele contestabile și contestațiile în materie fiscală, procedurile aplicabile în fiecare situație, până la sesizarea organelor de urmărire penală și executarea silită a creanțelor fiscale.

 

Ultima parte a lucrării Contenciosul financiar și fiscal. Note de curs este dedicată contenciosului contravențional în materie fiscală, precum și contenciosului penal, cu tot ceea ce implică abordarea juridică a fraudei și a evaziunii fiscale, inclusiv infracțiunile prevăzute de Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

 

În maniera deja cunoscută, doamna Ioana Maria Costea îmbină prezentarea teoretică a instituțiilor analizate cu numeroase exemple practice și extrase din jurisprudența recentă a instanțelor naționale și europene, astfel încât noțiuni altminteri tehnice și complicate prin natura lor devin mult mai „prietenoase”, mai ușor de urmărit și de înțeles, chiar și pentru cei care iau prima oară contact cu materia contenciosului financiar și fiscal.

 

Dr. Ioana Maria Costea este conferențiar universitar la Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și avocat în Baroul Iași.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ioana Maria Costea

Data apariției: iunie 2022

ISBN: 978-606-27-2086-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 360

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu