TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Drept comercial. Ediția a 5-a 978-606-27-2367-5
Vezi
galerie

Drept comercial. Ediția a 5-a

de Vasile Nemeş

Titlu apărut în colecția Cursuri, seminarii, teste la Hamangiu

Id: #388078

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În contextul prefacerilor legislative aduse de Codul civil, intrat în vigoare în anul 2011, de Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, dar și a abrogării substanțiale a Codului comercial, temelia dreptului comercial a fost restructurată semnificativ, fiind adaptată noilor nevoi pe care societatea le impune, dar nicidecum desființată. Pe acest fond, materia se sedimentează, captând însă schimbările ca o integrare a realității: un astfel de exemplu sunt modificările aduse prin Legea nr. 265/2022 privind registrul comerțului și pentru modificarea și completarea altor acte normative cu incidență asupra înregistrării în registrul comerțului care transpune Directiva (UE) 2019/1151 a Parlamentului European și a Consiliului din 20 iunie 2019 de modificare a Directivei (UE) 2017/1132 în ceea ce privește utilizarea instrumentelor și a proceselor digitale în contextul dreptului societăților comerciale.

 

Acest curs de Drept comercial, ajuns la ediția a 5-a, este elaborat în noua matcă a principiilor Codului civil actual, fiind abordate și dezvoltate conceptele clasice ale dreptului comercial (fondul de comerț, auxiliarii comercianților, societățile – astfel cum au fost modificate prin Legea de punere în aplicare a Codului de procedură civilă –, titlurile comerciale, procedura insolvenței etc.), dar și noțiuni relativ noi în peisajul juridic actual, precum conceptele de întreprindere comercială, societate europeană, profesionist, fiducie, concordat preventiv, mandat ad-hoc, insolvența persoanei fizice etc.

 

Începând cu ediția a 3-a, cursul a fost îmbogățit semnificativ cu soluții de practică judiciară și cu explicații suplimentare, delimitate de restul textului printr-un font diferit, astfel încât noțiunea teoretică enunțată în textele legale să poată fi accesibilă, mai ușor de înțeles. Am dorit prin aceste completări atragerea celui care ia contact cu lecția de drept comercial, dincolo de teorie, din impersonal, în lumea reală, dinamică, a oamenilor care caută și găsesc soluții la probleme cu profesioniști, cu societăți, cu reorganizări judiciare și cu insolvențe, o deschidere a viitorului practician către scena vastă a adevăratului drept comercial care se joacă dincolo de cărți, în fața instanțelor de judecată.

 

Prezenta ediție a 5-a a fost revizuită și actualizată cu toate modificările legislative intervenite până la data de 1 septembrie 2023.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Vasile Nemeş

Data apariției: octombrie 2023

ISBN: 978-606-27-2367-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 720

Limbă: Română

Dimensiuni: 16,5x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu

Teme: societate