TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Drept administrativ. Curs universitar. Vol. II. Ediția a 3-a Dreptul administrativ al bunurilor
Drept administrativ. Curs universitar. Vol. II. Ediția a 3-a
Dreptul administrativ al bunurilor
Vezi
galerie

Drept administrativ. Curs universitar. Vol. II. Ediția a 3-a Dreptul administrativ al bunurilor

de Ovidiu Podaru

Titlu apărut în colecția Cursuri, seminarii, teste la Hamangiu

Id: #388006

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Lucrarea Drept administrativ. Vol. II. Dreptul administrativ al bunurilor reprezintă o analiză complexă și aprofundată asupra unui concept fundamental al dreptului – proprietatea, în relația sa cu administrația publică.

Cei trei piloni pe care este structurată lucrarea sunt: domeniul public – administrația trebuie să pună în valoare bunurile afectate unei utilități publice; domeniul privat – administrația trebuie să rezolve problema bunurilor sale proprietate „privată”, în fine exproprierea – administrația, în dezvoltarea proiectelor sale, se lovește adesea de bunurile particularilor, care îi sunt necesare.

Ce aduce nou această ediție a 3-a? În primul rând, actualizarea materiei prin raportare la prevederile Codului administrativ, care a fost declarat constituțional de către Curtea Constituțională. În al doilea rând, mai multă doctrină și jurisprudență, comentate aprobativ sau critic, după caz. Totodată, anumite teme au fost analizate mult mai detaliat decât în edițiile anterioare: regimul juridic al drepturilor reale administrative (cel de administrare și de concesiune, respectiv dreptul de folosință gratuită), dar și compatibilitatea dintre ele, respectiv dintre acestea și dreptul de închiriere; problematica acțiunilor posesorii asupra domeniului public; în fine, chestiunea extrem de pragmatică a inventarierii domeniului public și privat al statului și unităților administrativ-teritoriale. 

În materia exproprierii, s-a urmărit adaptarea la noile realități dictate de aplicabilitatea generalizată a Legii nr. 255/2010, verificând, astfel, dacă textele Legii nr. 33/1994 se mai aplică exproprierilor întemeiate pe prevederile legii speciale și, în caz afirmativ, dacă trebuie ele adaptate într-o oarecare măsură. 

Astfel, lucrarea Drept administrativ. Vol. II. Dreptul administrativ al bunurilor este utilă deopotrivă studenților, în aprofundarea acestei părți a dreptului administrativ, dar și practicienilor, având în vedere multitudinea de probleme ce se nasc în legătură cu domeniul public și privat al statului și al unităților administrativ-teritoriale, precum și cu exproprierea pentru cauza de utilitate publică.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ovidiu Podaru

Data apariției: octombrie 2021

ISBN: 9786062717469

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 344

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu