TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Dreptul familiei 978-606-27-2388-0
Vezi
galerie

Dreptul familiei

de Cristina Codruţa Hăgeanu

Titlu apărut în colecția Cursuri, seminarii, teste la Hamangiu

Id: #252714

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Editia a 3-a
 

Descriere produs

Reforma privind persoanele incapabile, care a început cu decizia nr. 601/2020 a Curții Constituționale și s-a concretizat prin Legea nr. 140/2022, a afectat întreaga legislație civilă, iar reglementările privind familia nu fac excepție. Diversificarea măsurilor de ocrotire a persoanei fizice al cărei discernământ este diminuat sau abolit se reflectă în numeroase relații de familie: căsătoria, divorțul, acțiunile de stabilire sau contestare a filiației, adopția – toate aceste instituții au cunoscut modificări care se vor reflecta în practica judiciară; ca urmare se impune revizuirea și analiza acestora în lumina noilor dispoziții legale.

 

Această a treia ediție a cărții Dreptul familiei, chiar dacă nu mai cuprinde în titlu referirea la actele de stare civilă, include totuși un capitol privind aceste acte și aduce o nouă structură în care partea patrimonială a dreptului familiei este prezentată separat de relațiile de familie ce nu au această componentă.

 

Lucrarea Dreptul familiei are caracter didactic și se adresează cu prioritate studenților, însă este un instrument util și pentru practicieni care pot găsi în ea o prezentare exhaustivă a instituțiilor cuprinse în Cartea a II-a din Codul civil - „Despre familie”, dar și în legile speciale referitoare la relațiile de familie, interpretări argumentate ale reglementărilor în materie, exemple din jurisprudența internă și europeană și un aparat bibliografic divers.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Cristina Codruţa Hăgeanu

Data apariției: octombrie 2023

ISBN: 978-606-27-2388-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 528

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Hamangiu