TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Regulile unei relații de durată 978-630-336-014-0
Regulile unei relații de durată
Vezi
galerie

Regulile unei relații de durată

de Harriet Lerner

Titlu apărut în colecția Pas în doi la Herald

Id: #435306

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ghid pentru cei căsătoriți sau aflați într-o relație de cuplu
 

Descriere produs

Se întâmplă adesea să uităm de faptul că o relație romantică bună nu vine de la sine și că este nevoie să depunem un efort conștient în fiecare zi; cartea de față ne ajută cu sfaturi practice, foarte ușor de înțeles și de introdus în rutinele zilnice și în viața noastră. Cu încredere și efort putem avea relația de cuplu pe care ne-o dorim.

 

Acest ghid practic oferă terapie de cuplu într-un format unic, ideal în zilele noastre. Renumita autoare a cărților Dansul furiei și Dansul relațiilor, oferă cititorilor mai mult de o sută de reguli care acoperă toate problemele dificile din relațiile pe termen lung. Regulile unei relații de durată oferă noi sfaturi relaționale pentru problemele vechi („El nu vorbește”/„Ea nu vrea sex”), precum și pentru cele moderne (relația partenerului tău cu tehnologia).

 

Bazându-se pe experiența ei de asistare psihoterepeutică, Harriet Lerner prezintă în acest volum elementele unei relații dinamice, armonioase care se referă la comunicare și la perceperea corectă a mesajelor partenerilor de cuplu. Cartea este dedicată tuturor cuplurilor și celor care își doresc să înțeleagă mai bine cum pot contribui la crearea unei relații romantice, sănătoase și împlinite pentru ambii parteneri.

 

Această carte optimistă și revelatoare este o sursă binevenită de răspunsuri și de speranță nu doar pentru cei căsătoriți. Autoarea sintetizează mai mult de o sută de reguli care abordează toate punctele sensibile ale relațiilor de cuplu de lungă durată. Veți învăța soluții noi atât pentru probleme vechi (parteneri distanți, care nu comunică, o viață sexuală care și-a pierdut strălucirea de la începutul relației), cât și pentru probleme moderne (cum ar fi raportul prea strâns cu tehnologia în cazul unuia dintre parteneri). Lăsând la o parte teoria complicată și aridă, Regulile unei relații de durată poate fi o revelație pentru persoanele care doresc sfaturi practice, bazate pe realitatea de zi cu zi a relațiilor intime și pe o îndelungată experiență clinică.

 

*

 

A respecta diferențele nu înseamnă a accepta un comportament înjositor sau nedrept din partea partenerului nostru. E doar un mod de a spune că diferențele nu înseamnă neapărat că o persoană are dreptate, iar cealaltă greșește. Străduiți-vă să vă conectați emoțional cu partenerul/partenera care gândește și simte diferit, fără a încerca să îl/o convingeți sau să îl/o «reparați».

 

Nu-ți cere scuze folosind cuvântul «dar» («Îmi pare rău, dar... »). Acesta anulează instantaneu părerea de rău și aduce aproape întotdeauna o critică sau o justificare. Și nu formula fraza într-un mod care redirecționează atenția dinspre acțiunile tale spre felul în care a reacționat partenerul/partenera la ele («Îmi pare rău că te-ai simțit jignit(ă) de ce ți-am spus aseară»). Asumă-ți propriile fapte și cere-ți scuze pentru ele – atât.

 

Uneori, trebuie să te prefaci că ești mai calm(ă) pentru a deveni mai calm(ă). Poate că vei simți că nu ești sincer(ă) dacă simulezi liniștea sau dacă nu îți provoci partenerul/partenera să stea de vorbă cu tine când vezi că se distanțează. Adu-ți aminte că nu poți ști ce este real sau posibil în relația ta sau în tine decât după ce îți schimbi modul de a acționa.

 

Să nu presupui niciodată că e suficientă contribuția ta generală în relație sau în gospodărie și că ea contrabalansează faptul că nu îți respecți promisiunile. Cere scuze când faci o greșeală. Străduiește-te mai mult data viitoare. Nu folosi diagnosticul de deficit de atenție (sau orice alt diagnostic) care ți s-a dat ca scuză pentru a avea o purtare iresponsabilă.

 

Harriet Lerner,

Regulile unei relații de durată

extinde
 

Detalii produs

Autor: Harriet Lerner

Traducător: Daniela Mitache

Data apariției: martie 2024

Titlu original: Marriage Rules: A Manual for the Married and the Coupled Up

ISBN: 978-630-336-014-0

EAN-13: 5948417430247

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 256

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x21 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Herald

Teme: curaj, curiozitate, încredere, terapie

Harriet Lerner
Harriet Lerner
Autor

Dr. Harriet Lerner este unul dintre cei mai apreciați și mai respectați experți...

vezi autor